Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sollied blir med i trenertrio?

Trond Sollied sier ja til å underkaste seg Nils Arne Eggen. Det ble klart da den sportslige ledelsen i Rosenborg, inkludert trenerne, hadde møte i dag.

Forslaget for neste år er en trenertrio med både Sollied, Eggen og årets assistenttrener Ole By Rise. Forslaget skulle behandles i styremøte i kveld.

Sollieds framtid i Rosenborg har vært uviss siden det tidligere i høst ble klart at Eggen kommer tilbake i full trenerstilling fra nyttår. Tanken om at noen skulle være «likestilt» hovedtrener med Nils Arne Eggen ble regnet som utopisk, og Sollied har siden vært regnet som en ganske sikker flyttekandidat, og blitt knyttet til flere klubber. Men nå ser det ut til at han blir likevel.

- Jeg trives fortsatt godt i Trondheim og Trøndelag, sa han i dag etter møtet. I likhet med sine trenerkolleger var han forsiktig med å uttale seg på grunn av at det hele ikke er offisielt før det er styrebehandlet og kontraktene er undertegnet.

Kall meg gjerne vaskekone

Men Sollied kunne i hvert fall si så mye som at fint lite er klart.

- Jeg har fortsatt ikke skrevet kontrakt. Dermed har vi ikke noen navn på stillingen ennå, svarte han på spørsmål om han nå helt klart, og skriftlig, blir assistenttrener igjen. Slik han var i fjor.

- Men at Nils Arne blir hovedtrener har det vel aldri vært noen tvil om. For meg er det egentlig det samme hva jeg kalles. Det kan gjerne være vaskekone for den del. Det viktige er at jeg får en jobb der jeg kan utvikle meg. Og det er fortsatt nok av utfordringer her, sa Sollied og slo til med et strategisk fyndord da han ble spurt om dette ville innebære et tilbakeskritt for ham:
- Av og til må man ta et skritt tilbake for å kunne ta to fram.

På tross av at kontrakten ikke er skrevet, var Sollied ganske klar på at den vil komme til å inneholde en klausul om at han får slutte hvis det skulle dukke opp et tilbud fra utlandet. Hva med tilbudene herfra? Hva ble det til med Brann?

- Jeg har aldri hatt tilbud fra Brann. Vi har hatt noen samtaler, men det er alt, kunne Sollied fortelle.

Energisk Eggen

Nils Arne Eggen skvatt rundt i kjent energisk stil på treningsfeltet og i klubbhuset etter møtet, og var tydelig tilbake i sitt rette element. Men han ble ualminnelig ordknapp da pressen ville snakke om trenerkabalen.

- Vi er blitt enige om å anbefale for styret at både Ola og Trond fortsetter. Dette er en prosess vi har holdt på med lenge, og det har ikke vært noen problemer i forbindelse med den i Rosenborg, var Eggens uvanlig formelle svar til NTB.

Og heller ikke han ville si noe nærmere om arbeidsfordeling. Bortsett fra:

- Jeg skal ha hovedansvaret.

Tredjemann i kabalen, Ola By Rise, var enda mer svevende i dag.

- Dette er en prosess som pågår, og kabalen er ennå ikke klar, sa han. Rise har permisjon fra jobben i Adresseavisen fram til nyttår, og må si fra innen første oktober om han vil forlenge den.

- Vi får se. Det er mye som skal falle på plass. Men vi kommer nok fram til en løsning alle er fornøyd med, sa han diplomatisk.

(NTB)

BLIR I TRONDHEIM:</B> Trond Sollied vil fortsette i Rosenborg til tross for at han må innfinne seg med at Nils Arne Eggen blir hovedsjefen for trønder-klubben.<br>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling