- Sollied får sparken onsdag

Krisemøte i Heerenveen etter verste tap på 15 år.

(Dagbladet.no): De to landslagsspillerne Christian Grindheim og Tarik Elyonoussi må forberede seg på ny trener i den nederlandske klubb SC Heerenveen, skriver flere nederlandske medier i dag.

Klubbens tredje nordmann Trond Sollied får trolig sparken fra trenerjobben når klubbens styre kommer samme i krisemøte onsdag, skriver både nettutgaven til den anerkjente storavisa Algemeen Dagblad og fotballnettstedet Voetbal International.

Sollied har suksessrike trenerår bak seg i belgiske Brugge og greske Olympiakos, og ledelsen i SC Heerenveen har hatt toppambisjoner siden Sollied ble hentet til klubben.

Verste siden 1993

Men nå ligger Heerenveen på 9. plass i den nederlandske Æresdivisjonen før helgens kamp mot PSV Eindhoven.

Det var 0-6 tapet for FC Twente sist lørdag som satte i gang krisespekulasjonene i Heerenveen. Det var klubbens største tap siden 1993.

Det var heller ikke flagging i gatene da Trond Sollieds mannskap kom hjem fra Tyskland tidligere i november med 1-5 i bagasjen for Wolfsburg.

Ut på 0-5

- Sollied får sparken onsdag

Tarik Elyonoussi ble byttet ut i lørdagens Twente-kamp da det sto 0-5 etter 60 minutter. Christian Grindheim har hanglet siden landskampen i Ukraina og spilte ikke.

Nederlandske medier mener at Heerenveens gamletrener Foppe de Haan er tiltenkt Sollieds jobb.

 PÅ VEI BORT?  Trond Sollied er under presse i Heerenveen med 9. plass i Æresdivisjonen og 0-6 sist lørdag. I morgen kommer styret sammen til krisemøte. Foto: EPA/SCANPIX.
PÅ VEI BORT? Trond Sollied er under presse i Heerenveen med 9. plass i Æresdivisjonen og 0-6 sist lørdag. I morgen kommer styret sammen til krisemøte. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer