Sollied fikk ikke viljen sin

Tre Rosenborg-spillere er tatt ut til landskampen mot Egypt. Dermed får ikke Trond Sollied innfridd ønsket sitt om rolig mesterligaoppladning for hele trønderlaget.

- Vi kan ikke forfordele klubber. Det samme gjelder for proffklubbene, sa Semb på dagens pressekonferanse om landslagsuttaket. André Bergdølmo, Erik Hoftun og Roar Strand er de tre aktuelle Rosenborg-spillerne.

- Det er alltid hyggelig med landslagsspillere, men akkurat nå passer det oss dårlig, sier Sollied.

- Vi har obligatorisk kamp like etterpå, det har jo ikke landslaget.

Rosenborg-treneren hadde ikke snakket med Nils Johan Semb da NTB fikk tak i ham mandag.

- Men jeg kommer til å ringe ham, så får vi prøve å løse problemet.

Landslaget har dårlig tid
Men Nils Johan Semb har det samme problemet som Sollied. Han trenger mest mulig tid sammen med spillerne sine.

- Vi har dårlig tid på landslaget. Vi har bare denne kampen og den mot Italia i februar som er på internasjonale datoer med alle spillerne tilgjengelige før vi skal spille EM-kvalifisering igjen. Det vil si fire treninger og to kamper. Det er et dilemma i moderne fotball. Jeg skulle gjerne hatt sju-åtte kamper gjennom vinteren for å kunne eksperimentere, sier landslagssjefen.

Blant de tingene han gjerne vil eksperimentere med er debutanten i troppen mot Egypt, John Carew.

- Han kan både spille spiss alene og i et 4-4-2-system, mener Semb, som altså er redd for at det blir for lite tid til å prøve ut det systemet skikkelig.

Tommy er tilbake
Den andre nye Semb-spilleren i troppen er Tommy Svindal Larsen. Stabæks midtbaneelegant har to landskamper fra før, men det er en stund siden.

- Han har hatt sin beste sesong noensinne. Han er noe ujevn, men spilte en stor cupfinale, mener Semb om midtbanestrategen som for tiden trener med Bordeaux i Frankrike. På landslaget er han mest aktuell som indreløper.

Derimot så fikk ikke Larsens lagkamerat, og cupfinalens store spiller, Frode Olsen sjansen på tross av en stor sesong i buret. Frode Grodås og Thomas Myhre er landslagstroppens menn med hansker, selv om Grodås igjen sliter benken på klubblaget - denne gang i Schalke.

(NTB)