Sollied forventer RBK-mål i Aten

Men Olympiakos-sjefen frykter ikke kriseklubben RBK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ATEN (Dagbladet.no): Trond Sollied møtte pressen på Olympiastadion i Aten kvelden før åpningskampen mot Rosenborg i Champions League. Og holdt kortene tett inntil brystet.

Eks-RBK-sjefen ville nemlig ikke si noe om det laget som skal rulle over trønderne i morgen kveld. Den endelige avgjørelsen om laguttaket, sier Sollied, tar han ikke før i morgen tidlig.

Ikke akkurat skremt

Men Sollied har selvfølgelig fått med seg hvordan tilstanden i Trondheims stolthet er, og har selvfølgelig også fått med seg at Rosenborg tapte mot Viking lørdag. For når trønderne plutselig står med begge beina i nedrykkssumpa, har Olympiakos hatt en imponerende seriestart.

To seire av to mulige, og tre poeng borte mot erkerival Panathinaikos i den første, bærer bud om et svært sterkt Olympiakos.

- Er du skremt av det du har sett av Rosenborg i år?

- Det er lite i fotball som skremmer meg. Rosenborg lager stort sett alltid mål, spesielt på bortebane, sier Sollied til Dagbladet.no.

Og heller ikke redd

Men selv om Sollied forventer et og annet RBK-mål i morgen kveld, tror han egentlig ikke på at trønderne skal få med seg poeng hjem fra den greske hovedstaden.

- Det er helt klart en fordel for Rosenborg å møte oss nå, men serien har jo startet her, så vi er klare. Det er en stor fordel for meg å kjenne Rosenborg, men det er tross alt spillerne som skal på banen.

- Det er ingen katastrofe om vi taper, det er 18 poeng å kjempe om. Men jeg har forstått det sånn at folk her har som mål å gå videre til mellomspillet, sier en underfundig Sollied.

Skal Olymiakos nå målet er bare tre poeng godt nok på hjemmebane mot et så langt blekt RBK-lag. Likevel er Sollied klar over at Rosenborgspillerne har kvaliteter som kan avgjøre kamper.

Det er tross alt derfor trønderne nok en gang har manøvrert seg til gruppespillet i Champions League.

- Jeg er ikke redd for noen av Rosenborgspillerne, men jeg har stor respekt for mange av dem. Flere av dem har jeg jo hatt på laget selv også, sier Sollied. Og legger samtidig ut en advarsel til alle grekere som tror at kampen blir som en formalitet å regne:

- Det kan være en befrielse for Rosenborg å komme seg ut nå, uten å måtte bevise noe. Dette kan være et pusterom for dem.

Dagbladet.no følger Olympiakos - Rosenborg direkte klokka 20.45 i morgen, tirsdag.

SMILER LURT: Trond Sollied har planen klar for hvordan Olympiakos skal slå Rosenborg i morgen kveld. Men laget, påstår han, vet han lite om før i morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer