Sollied fra RBK med lett hjerte

Trond Sollied fikk kun én sesong som hovedtrener for Rosenborg. Nå drar Sollied fra Trondheim-klubben med relativt lett hjerte.

Av HARALD HENMO, NTB

- Det ville vært verre å dra sist mars. Nå er det ikke så vanskelig å dra når Nils Arne Eggen kommer tilbake for fullt, sier Sollied til NTB.

Sollied blir hovedtrener i Gent, og regner med at klubben vil ha ham fordi han har noe bestemt å komme med.

- De er interessert i Rosenborg-modellen, og jeg er interessert i å prøve den et annet sted. Jeg vil ta med meg det beste herfra, sier han.

Usett

Sollied har ikke sett Gent, og Rosenborgs to kamper mot Brugge i høstens mesterliga-kvalifisering er hans mest oppdaterte erfaring med belgisk fotball.

- Det er veldig jevnt der, og nivået er høyt. Det er ikke stor forskjell på Brugge og Gent, sier han om klubben som ligger på sjuende plass i belgisk 1. divisjon.

Raske forhandlinger

Sollied har foreløpig bundet seg til Gent for to og et halvt år. Og forhandlingene var raskt unnagjort.

- Vi ble enige på en dag, forteller han om samtalen som foregikk i forrige uke. Og avviser at det er tanken på ekstra pensjonsforsikring som lokker.

- Det er bedre betalt enn i Rosenborg. Men jeg er veldig lett å forhandle med om penger. Det er ikke hovedmotivet, sier han.

- For meg er det en stor utfordring både som menneske og pedagog å komme til et sted med et annet språk og en annen kultur.

FORLATER NORGE: Trond Sollied har hatt stor suksess som Rosenborg-trener i år. Nå forlater han Trondheim og Norge.<br>