Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sollied frykter ikke ny fiasko

Floppet i Champions League i fjor - får ny sjanse i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trond Sollied tok Hellas med storm i sitt første år som trener for Hellas\' fotballflaggskip Olympiakos. Nordlendingen førte klubben til både cup- og seriemesterskap - men én ting forringet en ellers strålende sesong: Fiaskoen i Champions League.

Olympiakos endte aller sist i gruppespillet, blant annet etter å ha tapt 1-3 mot Rosenborg på hjemmebane. Trond Sollied leter ikke unnskyldninger.

Han innrømmer glatt at de rett og slett ikke var gode nok.

- Det handler om dyktighet, og vi var ikke dyktige nok. Spillmessig var vi OK, men den fysiske formen var ikke på topp, sier Sollied til Dagbladet.no.

Føler ikke presset

I fjor var Olympiakos i gruppe med Real Madrid, Lyon og Rosenborg. I år heter motstanderne Valencia, Roma og Shaktar Donetsk. På papiret høres det mer overkommelig ut.

- Gruppa er helt åpen. Vi kan vinne, og vi kan bli sist. Valencia er naturlige favoritter ettersom de kommer fra pulje én, sier Sollied, som møter nettopp Valencia hjemme i Athen i kveld.

- Fansen forventer vel at dere gjør det bedre enn i fjor?

MØTER VALENCIA: I kveld braker det løs for Trond Sollied og Olympiakos i Champions League. Sollied mener laget både kan vinne og komme sist i gruppa. Foto: Aleksander Nordahl
MØTER VALENCIA: I kveld braker det løs for Trond Sollied og Olympiakos i Champions League. Sollied mener laget både kan vinne og komme sist i gruppa. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer

- Forventingene er det pressen som skriver opp. Fansen er realistisk. Selvsagt vil de at vi skal gjøre det bedre enn forrige år, men og vi kommer oss videre fra gruppespillet er de fornøyde, hevder han.

Elendig bortestatistikk

Journalist Fodis Voinikis, som følger Olympiakos tett, mener imidlertid at kravet om Champions League-suksess er større enn Sollied vil innrømme.

- Om Olympiakos er like svake i år som i fjor, kommer ikke Sollied til å sove godt om nettene. Da blir det problemer, sier Voikikis.

- Sollied er populær blant fansen, og vant tilliten deres med å vinne «The Double» i fjor. Men i lengden er det ikke nok. Olympiakos vinner serien nesten hvert år, så Champions League-suksess er viktigere.

Ifølge Voikikis blir det 10.gangen Olympiakos deltar i Champions League - og fortsatt har de ikke vunnet en eneste bortekamp. De var fryktelig nære på Lerkendal i fjor høst, men Thorstein Helstads utlikning i det 88. minutt sørget for at den elendige statistikken fortsatt lever.

- I begynnelsen trodde vi bare det var uflaks, men det er det blitt en mental sperre. Det så vi i fjor mot Rosenborg. Det er nesten en forbannelse, mener Voinikis.

<B>KRAVSTORE:</B> Trond Sollied er populær blant Olympiakos-fansen, men uten Champions League-suksess i år kommer han neppe til å sove godt, tror den greske sportsjournalisten Fodis Voinikis.