-  Sollied har en god sak

Trond Sollied har en god sak dersom striden med Club Brugge skulle havne i retten, mener advokat Gunnar Martin Kjenner.

I går ble det klart at Trond Sollied ikke lenger er ansatt i Club Brugge. Årsaken er en uttalelse nordmannen avga til belgisk TV på søndag. Skulle saken havne i retten, har Sollied en god sak, ifølge advokat og fotballagent Gunnar Martin Kjenner. - Sånn kunne det aldri foregått i Norge, sier Kjenner.

Siste Brugge-dag

Han synes det virker rart at Club Brugge kan vedta å rive i stykker kontrakten med treneren, med begrunnelse i hans uttalelser til belgiske VRT. I sin redegjørelse på clubbrugge.com skriver Club Brugge at Sollied i programmet «Den sjuende dag» uttrykkelig erklærte at han ønsket seg bort fra den belgiske serievinneren. Å uttale dette, hevder de videre, er ifølge belgisk arbeidsrett det samme som å avslutte samarbeidet. Denne konklusjonen trakk Brugge-styret i sine møter tirsdag kveld, og i går fikk Trond Sollied beskjed: Dine uttalelser betyr at du ikke lenger er ansatt i Club Brugge. - Dette gjelder med umiddelbar virkning, står det.

Ender i retten

Klubbdirektør Marc Degryse ville ikke gi øvrige kommentarer. Heller ikke Trond Sollieds advokat Laurent Denis vil røpe mye av hva som vil skje framover. - Jeg har sett pressemeldinga på klubbens hjemmeside, sier Denis. - Nå venter jeg på det offisielle brevet fra Brugge. Kilder med nær kjennskap til det blåsvarte laget, tror det er sannsynlig at saken kan havne i retten - for å avklare hvem som juridisk sett har brutt kontrakten. Mange medier har skrevet at Trond Sollied har spekulert i å hale ut tida, for å tvinge Brugge til å sparke ham. Ifølge ordlyden i Brugges pressemelding er det ikke dette som har skjedd nå: De hevder det var Sollied selv som sørget for å avslutte forholdet, gjennom sine uttalelser til kanalen VRT.

God sak

- En sånn avslutning av en kontrakt ville neppe blitt akseptert her i Norge, i hvert fall. Jeg tror Trond har en god sak om dette skulle havne i retten, sier Gunnar Martin Kjenner. - Og ville det ikke være dumt av Brugge å sparke treneren sin, når de dermed både gir slipp på hans kapasitet, og attpåtil blir erstatningspliktig? - Jeg følger ditt resonnement, sier Kjenner, som har fulgt Sollied-saken tett i mediene.

UAVKLART: Trond Sollied