AFRIKA-AKTUELL: Didier Drogba og Elfenbenskysten er VM-klare, men mangler trener. Det kan ifølge VG bli Trond Sollied. Foto: Scanpix/Reuters.EPA/ROBERT VOS
AFRIKA-AKTUELL: Didier Drogba og Elfenbenskysten er VM-klare, men mangler trener. Det kan ifølge VG bli Trond Sollied. Foto: Scanpix/Reuters.EPA/ROBERT VOSVis mer

- Sollied har erfaringen som skal til

Nordmannen kan bli VM-trener for Elfenbenskysten.

|||

Trond Sollied vil ikke kommentere om han er aktuell som VM-trener for Elfenbenskysten, skriver VG.

Nordmannen blir koblet til trenerjobben i konkurranse med Sven-Göran Eriksson og Bernd Schuster.

Det er den Dubai-baserte forretningsmannen Prins Bin Mohammed som jobber for å finne ny landslagssjef for Elfenbenskysten etter at Vahid Halihodzic fikk sparken etter Afrikamesterskapet i januar.

Han har fått oppdraget av fotballpresident Jacques Anouma. Prins Bin Mohammed forteller til VG at han har anbefalt Sollied.

- Det ivorianske fotballforbundet har fått Sollieds CV. Jeg har fulgt Sollied sin trenerkarriere helt siden han kom til Belgia fra Norge. Jeg mener han har den erfaringen som skal til for å ta over Elfenbenskysten, og lede laget til suksess i VM, sier Prins Bin Mohammed.

Mange titler

Trond Sollied har en sterk CV. Han ledet Bodø/Glimt til seriesølv i 1993 og cupgull det samme året. Senere ledet han Rosenborg til eliteserietittelen i 1998. I utlandet er det blitt titler med Club Brugge og Gent i Belgia, greske Olympiakos og nederlandske Heerenveen.

Mange vil også huske 50-åringen fra spill i Vålerenga og Rosenborg på 1980-tallet der han var en bauta i lagenes forsvar.

- Ingen kommentar, sier ranaværingen til VG.

Sollied kommenterer aldri trenerjobber før en kontrakt er signert.

Nærmest hver gang han er ledig på trenermarkedet eller RBK trener ny trener, blir han koblet til Rosenborg. Det har ikke latt seg gjennomføre. Timingen, som Sollied er så opptatt av, har ikke vært riktig.

Billigere løsning

- Sollied har vunnet titler i Norge, Belgia, Hellas og Nederland. Han er en smart trener. Og han er svært mye billigere å ansette enn Eriksson og Schuster. Det teller ganske mye for Elfenbenskysten, sier Prins Bin Mohammed til VG.

Nordmannen er en tydelig trener. Han liker offensiv fotball, kjører gjerne sonemarkering og 4-3-3. Nå kan han få testet sine egenskaper som sjef for Didier Drogba, Salomon Kalou, Yaya Toure og de andre stjernene på Elfenbenskysten.

I VM skal landet møte Portugal, Brasil og Nord-Korea.

(NTB)