Sollied kan bli RBK-trener til sommeren

RBK-direktør Rune Bratseth følger Trond Sollieds bevegelser. At Brugge-treneren fortsatt er ønsket til Lerkendal er et faktum.

(Dagbladet.no): - Det er riktig at vi har hatt og har kontakt med Trond (Sollied), sier Rune Bratseth til Dagbladet.no.

- Vi har aldri lagt skjul på at vi snakker sammen med jevne mellomrom.

Da Ola By Rise fikk sparken i fjor høst var samtalene mellom Rosenborg og Trond Sollied mer enn på vennskapelig snakkenviå. Da Rosenborg møtte PSV Eindhoven borte i Champions League var samtalene meget konkrete.

RBK-direktør Nils Skutle dro til Brugge dagen før kampen, og på stadion i Eindhoven satt Sollied på VIP-tribunen sammen med RBK-toppene. Den gangen sa imidlertid Sollied at han ønsket å bli i Brugge ut kontraktstiden (sommeren 2006).

Nå har han altså åpnet døra for en Belgia-exit til sommeren.

Dermed er RBK en kandidat som ny arbeidsgiver.

Hansens ettårs-kontrakt

- Det er ikke umulig, sier Rune Bratseth.

MØTE I NEDERLAND: Møtet mellom Trond Sollied og RBK-ledelsen før Rosenborgs møte med PSV fikk stor oppmerksomhet. Foto: ARNT E. FOLVIK
MØTE I NEDERLAND: Møtet mellom Trond Sollied og RBK-ledelsen før Rosenborgs møte med PSV fikk stor oppmerksomhet. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Vi holder oss selvfølgelig orientert om det som skjer.

Men;

Hvis Trond Sollied forlater Brügge når Belgia-sesongen er ferdig i mai står ikke RBK-jobben og venter på ham i Trondheim. Der regjerer Per Joar Hansen på ett års kontrakt. Og begynner RBK-gutta å skyte ballen mål -slik de i følge Bratseth har vært flinke til på trening denne uka - vil Per Joar Hansen bli sittende.

Det siste Rosenborg trenger nå er en ny opprivende trenersak maken til den klubben utløste rundt Ola By Rise for seks måneder siden.

Likevel;

RBK lærte mye av det som skjedde under og rundt Ola By Rise i 2004. I ettertid har klubben også erkjent at de grepene som ble tatt i oktober burde vært utført langt tidligere. Og fordi Rosenborg brøt en barriere med å gi Ola By Rise sparken - de avsatte en trener som var på vei mot og til slutt vant klubbens 13. strake seriemesterskap på oppsigelse - så vil de ikke la det gå like langt igjen.

Om Per Joar Hansen ikke lykkes.

Vårsesongen avgjør

- Vi er bekveme med situasjonen slik den er nå, sier Rune Bratseth.

- Det er lite sannsynlig at Trond Sollied tar over til sommeren.

Lite sannsynlig kan tolkes dit at svært liten skade er skjedd i løpet av tre serieomganger. Rosenborg er tross alt bare tre poeng bak teten. Men blir det mer enn bare en bare litt dagslys mellom RBK og serietoppen, og fordi Rosenborg i fjor høst sa at de ville strekke seg meget øko-langt for å få til en avtale med Trond Sollied, kan ordet lite fort bli strøket.

Hvilket betyr at det kan, om spillerne ikke skyter Per Joar Hansen til suksess, bli sansynlig at Trond Sollied overtar.

For Rosenborg ønsker Trond Sollied tilbake til Lerkendal.

Vårsesongen vi er inne i, og eventuelt andre Sollied-tilbud i Europa, vil være avgjørende for om han kommer.

GA SEG I 2002: Trond Sollied trente Rosenborg til seriegull før han reiste til belgisk fotball.