Sollied kobles til Benfica

Kan bli trener for Azar Karadas.

(Dagbladet.no): Trond Sollied ser ut til å være et av de heiteste trenernavnene i Europa i sommer. Den tidligere Rosenborg-sjefen er allerede koblet til greske Panathinaikos og Olympiakos.

Nå skal også den portugisiske storklubben Benfica være interessert i nordmannen, som etterfølger til italienske Giovani Trapattoni.

Dagbladet.no er blitt kontaktet av portugisiske journalister om interessen fra Azar Karadas\' klubb. Sollied-agent Harald Suain bekrefter at spekulasjonene har nådd Sollied.

- Vi har hørt ryktene i et par dager, men det er ingenting konkret, sier Suain til Dagbladet.no.

Sollied er for tida på ferie etter at han sikret Brugge et nytt seriemesterskap i Belgia. Agent Suain vil si for mye om klubbryktene.

- Vi vil helst ikke uttale oss dette før det kommer en henvendelse, sier Suain.

Sollied er dessuten under kontrakt med Brugge fram til sommeren 2006.

- Først og fremst har Trond ett år igjen av kontrakten med Brugge. Han må først slippes fra den, sier Suain.

ROSENBORG OGSÅ INTERESSERT? Trond Sollied sammen med RBK-direktør Rune Bratseth på tribunen i Eindoven, da RBK møtte PSV i fjor høst. Foto: SCANPIX
ROSENBORG OGSÅ INTERESSERT? Trond Sollied sammen med RBK-direktør Rune Bratseth på tribunen i Eindoven, da RBK møtte PSV i fjor høst. Foto: SCANPIX Vis mer

Den norske treneren er heller ikke den eneste som kobles til Benfica, som vant serien og tapte cupfinalen denne sesongen.

Paul Le Guen ga seg i Lyon i sommer, og er storfavoritt til å overta den tradisjonsrike portugisiske klubben. Også tidligere Ajax-trener Ronald Koeman er en sterk kandidat, skriver lisboaavisa O Jobo.

Dagbladet.no klarte ikke å innehente en kommentar fra Trond Sollied i ettermiddag.

FÅR NY TRENER: Landslagsspiss Azar Karadas får kanskje norsk selskap i Benfica, etter at trener Giovanni Trapattoni ga seg ved sesongslutt.