Sollied på Rosenborgs spillermøte

- Jamtfall var ikke der, så alt ble ikke avslørt, sier Høgmo.

LERKENDAL (Dagbladet.no): RBK-trener Per-Mathias Høgmo kostet på seg et vennlig spark i siden til landslagssjef Åge Hareide under dagens pressekonferanse før kampen mot Olympiakos i morgen.

Han bekreftet at Olympiakos-trener Trond Sollied var innom dagens spillermøte hos Rosenborg.

- Men Jørn var ikke der, så alt ble ikke avslørt, fleipet Høgmo til applaus fra pressekorpset.

- Byttet lag

RBKs keepertrener Jørn Jamtfall, som har den samme jobben på landslaget, fikk kjeft av Hareide for de såkalte dødball-lekkasjene i Dagbladet i forkant av Tsjekkia-kampene.

Høgmo hevdet også å ha utvekslet lagoppstillinger med Sollied, men ble ikke trodd. Han ville heller ikke dele tankene med offentligheten, utover at han er spent på om Daniel Braaten blir frisk i tide.

- Daniel har hatt en magesjau i går og i dag. Vi ser an status på ham i morgen.

- Tre uker uten viktig kamp

INGEN LEKKASJE: Rosenborg-trener Per Mathias Høgmo (i midten) spøkte med at keepertrener Jørn Jamtfall (t.h.) var borte, og at det dermed var trygt å la Olympiakos-trener Trond Sollied være med på deres spillermøte. Foto. Scanpix
INGEN LEKKASJE: Rosenborg-trener Per Mathias Høgmo (i midten) spøkte med at keepertrener Jørn Jamtfall (t.h.) var borte, og at det dermed var trygt å la Olympiakos-trener Trond Sollied være med på deres spillermøte. Foto. Scanpix Vis mer

Høgmo gjentok at han er meget sterk tilhenger av en økning av Tippeligaen til 16 lag.

- Sesongen bør starte i slutten av mars og gå til slutten av november. Jeg tok det opp når jeg så situasjonen vi nå er havnet i: Det har gått tre uker uten at vi har spilt kamper som betyr noe, sier han.

Høgmo sier han ikke ser noen negative sider ved en forlenget norsk klubbsesong.

- Klubbene får bedre rammevilkår i forhold til deltakelse i Europa, og det vil være med å skape flere gode spillere for landslaget, tror han.

Oppskriften er klar

Til tross for pausen, mener han Rosenborg står godt rustet til kampen som kan avgjøre om det blir Uefa-cupspill til våren.

En tilbakelagt periode med hardtrening skal garantere for den fysiske formen, og spillemessig er han også komfortabel:

- Den solide sesongavslutningen kombinert med seks internasjonale kamper, fire i Champions League og to i kvalifiseringen, har spillerne vokst veldig på. Det gjelder både de unge og de mer rutinerte spillerne, sier Høgmo.

Og oppskriften for seier, som er eneste alternativ selv om uavgjort er nok for å nå Uefa-cupen, har han også klar:

- Det er å fortsette det gode angrepsspillet og den sjanseskapende stilen der vi truer flere rom, kommer rundt på kantene og har offensive backer. Basisen for dette er det kollektive forsvarsspillet, sier Høgmo.

Og det får også Jørn Jamtfall lov til å fortelle hvem som helst.