Sollied så Rambo få god start

RBK avsluttet merkelig uke.

(Dagbladet.no): Rosenborg - Lyn 3-0.

Rosenborg satte i kveld punktum for en helt utrolig berg-og-dalbane-uke, som startet med det sjokkerende svake spillet mot Lillestrøm sist søndag, fortsatte med sensasjonsseieren mot Valencia onsdag og tok av med sparkingen av trener Knut Tørum på torsdag.

Trønderlagets nye trenerduo, Trond Henriksen og Kåre Ingebrigtsen, satset på samme lag som mot Valencia, uten at de klarte å følge opp storspillet fra mesterligakvelden.

Likevel sikret trønderne seg pene sifre, takket være scoringer av Yssouf Koné, Roar Strand og Marek Sapara.

Koné, Strand og Sapara

• I det 25. minutt stupte Koné fram og stanget inn et Marek Sapara-innlegg fra høyre.

• Ti minutter seinere kom Strand plutselig helt alene med keeper etter at en pasning gikk gjennom hele Lyn-feltet. Veteranen hadde små problemer med å trille ballen i nettet

• Etter en ellers ganske sjansefattig kamp, kranglet Sapara ballen i mål etter godt forarbeid av Abdou Razack Traoré rett før slutt.

VIL DU TRENE DISSE GUTTA HER? Kanskje er det det RBKs sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen sier til Trond Sollied her. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
VIL DU TRENE DISSE GUTTA HER? Kanskje er det det RBKs sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen sier til Trond Sollied her. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

God start for Rambo

Ikke det at det spilte så stor rolle. Kveldens kamp på Lerkendal var relativt betydningsløs - betydningløs i den forstand at ingen av lagene hadde all verden å spille for to serierunder før tippeligaslutt.

Men Trond «Rambo Henriksen» fikk uansett en god start på sin midlertidige rolle som hovedtrener for RBK, og det foran mannen som mest sannsynlig blir klubbens nye trener på permanent basis.

Nåværende Gent-manager Trond Sollied satt nemlig på tribunen sammen med RBKs sportsdirektør, Knut Torbjørn Eggen.

- Ikke offisielle samtaler

Førstnevnte har tidligere sagt at han er i Trondheim av private grunner, og han lettet ikke stort mer på sløret i kveld.

- Vi har ikke hatt noen offisielle samtaler, men jeg har truffet folk fra Rosenborg. Jeg har vært åtte år i klubben, og forhåpentligvis vil jeg se noen nå også, sa Trond Sollied til adressa.no før han entret stadion - uten å ville avkrefte at han blir ny sjef.

- Jeg er fotballtrener, ikke matematiker, fortsatte han på spørsmål om sannsynligheten for at han blir Knut Tørums etterfølger.

Sollied så Rambo få god start

Politiet fjernet RBK-kritiske banner

Samtidig som føljetongen rundt Rosenborgs trener-ansettelser og -avsettelser ruller videre, valgte supporterne å markere på sin måte.

«Svendsen, avgå. Svin!» het det på et banner, med henvisning til klubbens styreformann Terje Svendsen. «Tørum e konge,» sto det på et annet.

Ifølge Adresseavisen ble begge disse to bannerne fjernet av uniformerte politifolk, noe som i sin tur avstedkom ampre reaksjoner.

TØRUMS MANN: Slovakiske Marek Sapara er en av få spillere som har gått offentlig ut og støttet Rosenborgs avgåtte trener Knut Tørum. I dag scoret han i Trond Henriksens første kamp som midlertidig hovedtrener.