Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sollied suksess

- Den beste starten jeg kunne fått, sier tidligere Rosenborg-trener Trond Sollied om den første tida i belgisk toppfotball.

Begge seriekampene til Gent så langt har endt med seirer: 3- 2 hjemme over Standard Liege, 2- 0 borte mot Aalst. - Han har kommet som en frisk vind inn i belgisk fotball, sier fotballeksperten Wim Debock i byens største avis om den nye Gent-treneren.

Etter 21 serierunder ligger Sollieds klubb på femteplass, seks poeng bak lederlaget Brugge. Fortsetter framgangen, har klubbledelsen signalisert kjøp av en eller to nye spillere - gjerne nordmenn.

- Foreløpig har vi kjøpt en midtbanespiller fra Bordeaux. Får jeg penger å handle for, kan neste fort bli en nordmann. Aktuelle navn vil jeg ikke ut med. Det eneste jeg kan si, er at vi bare kjøper kvalitet, sier Trond Sollied.

Mot RBK 16. mars

Nivåmessig mener han belgisk fotball ligger et hakk over den norske.

- Serien her nede er tøffere. Individuelt sett har vi ikke noe trøbbel med Rosenborg. Svakheten er at spillerne opptrer for mye en og en. Utfordringen framover er å gjøre Gent til et godt kollektiv, sier Sollied.

16. mars får vi en pekepinn på nivået. Da møtes Gent og Rosenborg i treningskamp i Belgia.

Jobber med struktur

Hele fire av Gent-spillerne er under 20 år.
- Samtlige står på voldsomt, og gjør så godt de kan. Hittil har jeg jobbet mest med det forsvarsmessige. Vi varierer mellom tre og fem forsvarere, prøver å få struktur over det vi driver med - og angriper så fort sjansen byr seg. Formasjonsmessig kjører vi med tre angripere, sier Trond Sollied.

Må score mer

Mot Aalst sist søndag, var svakheten at Gent ikke scoret mer enn to ganger.

- Vi hadde masse kontringssjanser, og burde lagd fem mål. Det viser at vi har mer på lager. Andreomgangene våre er bra. Nå er målet å følge opp framgangene mot tabelltoer Genk i lørdagens bortekamp, sier Sollied.

Kontrakten hans med klubben er på to og et halvt år.

TRIVES I BELGIA:</B> - Serien her nede er mye tøffere enn hjemme i Norge, sier Belgias nye suksesstrener Trond Sollied. Svaret får vi 16. mars.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling