Sollied-triumf

Trond Sollied og co. vant en sensasjonell seier borte mot AC Milan. Både Manchester United og Chelsea vant.Kampene minutt for minutt

KVELDENS KAMPER:

Rangers - Manchester U 0-1

Marseille - Porto 2-3

Real Madrid - FK Partizan 1-0

Chelsea - Lazio 2-1

Ajax - Celta Vigo 1-0

Sparta Praha - Besiktas 2-1

Stuttgart - Panathinaikos 2-0

AC Milan - Club Brugge 0-1

 • Tabellene!


  - Vi møter den regjerende Champions League-mesteren og det blir som David mot Goliat, men historien har fortalt oss at David av og til kan vinne, sa Trond Sollied før kveldens kamp mellom Club Brugge og AC Milan.

  Og det var nettopp det som skjedde. Belgierne holdt tett bakover og utnyttet en kontring. Andrés Mendoza satte ballen i mål og fikset dermed kveldens største bombe i fotball-Europa.

  Sollied sendte utpå et kynisk og defensivt Brugge-lag og lyktes optimalt med taktikken.

  AC Milan, som slo Juventus på straffespark i finalen i vår, var storfavoritter og hadde også de fleste sjansene. Men mål ble det ikke.

  - Det var ikke noe stort Milan-lag dere så i dag, men vi hadde masse sjanser. Vi var bare ikke i stand til å sette dem. Et tap som dette kan skje i fotball, sier manager Carlo Ancelotti ifølge AP.

  Rune Lange og Bengt Sæternes startet begge på Brugge-benken. Sæternes kom inn på slutten og hadde en sjanse som han satte utenfor.

  Neville ble helten


  Phil Neville ble dagens Manchester United-helt i ”The Batte of Britain”. Han scoret kampens eneste mål allerede etter fem minutter. Glasgow Rangers hadde flere store sjanser foran et entusiastisk hjemmepublikum, og særlig danske Peter Løvenkrands hadde flere fete sjanser. Men enten snek ballen seg like utenfor, eller så sto keeper Tim Howard eller en United-spiller i veien.

  For sir Alex Ferguson var dette hans 50. seier i turneringen. Manchester-laget gikk opp på seks poeng og er likt med Stuttgart som slo Panathinaikos 2-0 i kveld.

  Elegant Zlatan


  I gruppe H gikk Ajax til topps på tabellen. Svenske Zlatan Ibrahimovic vartet opp med et fantastisk solomål og fikset 1-0-seier. Chelsea åpnet best på Stamford Bridge, men det var Simone Inzaghi som scoret det eneste målet i første omgang. Lazio-spissen scoret på det som var serie A-lagets første skikkelige sjanse.

  Men Chelseas stjernegalleri glimtet til i andre omgang. Adrian Mutu og Frank Lampard scoret hvert sitt mål og viste at London-laget også har evnen til å kjempe seg tilbake i kamper.

  - I andre omgang fortalte jeg spillerne mine at de skulle være rolige og tålmodige. De opptrådte på en brillijant måte, sier manager Claudio Ranieri.

  Real-seier


  Sparta Praha sikret tre poeng hjemme mot Besiktas etter en sen 2-1-scoring av tidligere England-proff Karel Poborský.

  Marseille tok ledelsen mot Porto, men franskmennene kom under 3-1 og da hjalp det lite at Steve Marlet reduserte til 3-2 like før slutt. Gruppe F ledes oppskriftsmessig av Real Madrid. Men de kongelige fra Madrid måtte kjempe seg til en 1-0-seier mot FK Partizan. Raúl González nikket et David Beckham-hjørnespark i mål.

SLAGET OM STORBRITANNIA:</B> Manchester United og Ruud van Nistelrooy trakk det lengste strået.
REAL SEIER: Figo jubler i Madrid.
SLO TILBAKE:</B> Chelsea lå under, men kom tilbake mot Lazio.