STEVNER: Hope Solo har stevnet det amerikanske fotballforbundet i kampen om lik lønn. Foto: Tobias Röstlund / NTB scanpix.
STEVNER: Hope Solo har stevnet det amerikanske fotballforbundet i kampen om lik lønn. Foto: Tobias Röstlund / NTB scanpix.Vis mer

Solo stevner det amerikanske fotballforbundet

Den tidligere amerikanske landslagsmålvakten i fotball Hope Solo stevner det amerikanske fotballforbundet i kampen for lik lønn for menn og kvinner.

37-åringen har alltid snakket «rett fra levra». Etter OL i Rio i 2016 ble hun suspendert fra fotballen i seks måneder etter å ha omtalt de svenske fotballjentene som «feiginger» etter kvartfinaletapet i mesterskapet.

Etter det ble det ikke flere landskamper.

Hun kastet seg også inn i kampen om å bli ny fotballpresident i hjemlandet i 2017, en jobb hun ikke fikk.

Nå kjemper hun en kamp for lik lønn mellom kvinner og menn, og har stevnet det amerikanske fotballforbundet. For to år siden anmeldte hun forbundet til det amerikanske likestillingsombudet, men siden har ingenting skjedd. Nå tar hun kampen inn i rettssystemet.

- Lik lønn burde være vår fundamentale rett, og det amerikanske fotballforbundet kunne gått foran som et godt eksempel. I stedet må vi se mot Island og Norge, mens vi tvinges til å slåss hver eneste dag. Det er på tide å la domstolene bestemme hva som gjelder når det kommer til likebehandling, skriver Solo på sin hjemmeside.

Videre skriver hun at hun ikke akter å være stille i kampen.

- Vi kan ikke akseptere «status quo». Vi går ikke med på mindre enn likelønn. Historien viser at vi må kjempe for våre rettigheter. Jeg kommer til å fortsette kampen for de unge i Amerika, og jeg kommer til å fortsette å tro at de får en bedre og mer rettferdig verden enn den vi har nå.

SESONG 3 #04: Det store spørsmålet denne runda er hvem som (eventuelt) skal erstatte Richarlison? Vi ser på forsvaret, er det mer aktuelt med fire bak framover? Vi går også gjennom alle de mest interessante lagene, for å vurdere hvilke spillere som er mest aktuelle. Gjest er Marius Evensen. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer