Soloraid fra egen midtbane ikke nok for Viking i fjor

Vil de få et bedre resultat mot Rosenborg i år?

Følg Rosenborg - Viking i Dagbladets Fotballstudio fra 18.00!

(Dagbladet): Viking starter sesongen med kamper mot de to lagene som endte øverst på Tippeliga-tabellen i fjor. Første motstander ut er Rosenborg på Lerkendal, laget mange tipper som årets seriemester, blant andre Dagbladet har trønderne øverst.

Men Dagbladet tror også Viking får en etterlengtet opptur, og plasserer klubben på en tredjeplass på tabelltipset. Klubben ble nummer fem i fjor, fem poeng bak Haugesund som tok bronsen.

Soloraid Trond Olsen har scoret flere mål på Lerkendal før, og tjue minutter før slutt skapte han spenning i kampen, og fjorårets gullkamp, da han scoret etter et nydelig soloraid november i fjor.

Olsen mottok en lang klarering etter corner, vendte bort Christian Gamboa på midtbanen, og styrtet mot mål. En forsvarer til ble ventet ut på kanten av sekstenmeteren, og reduseringen ble plassert knallhardt ned i hjørnet. Målet kan du se øverst i saken.

Rosenborg slapp ikke Viking mer inn i kampen, og vant til slutt 2-1 på Lerkendal.

Gjensyn med Gamsten I kveld får vi sannsynligvis et Tippeliga-gjensyn med Morten Gamst Pedersen som kan spille sin første kamp i ligaen siden 2004. Han merker ikke noe press før kampen.

- Det er ikke meg det er snakk om, det er laget som gjelder. Jeg vet at jeg fremdeles trenger noen kamper før jeg er helt i matchform. Men jeg kommer til å gi alt i morgen og løpe til krampa tar meg. Så håper jeg å bidra til at alle som kommer til Lerkendal får en fin opplevelse, sier Gamsten til RBK.no.