Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solér: - Åge er blitt en pusekatt

- Kan ikke være forbanna hele tida, svarer Hareide.

PODGORICA/OSLO (Dagbladet.no): Montenegro - Norge 3-1

Åge Hareide frådet da Norge leverte en av de flaueste forestillingene på mange år mot Wales i februar.

Det kunne nesten ikke bli verre mot Montenegro. Det ble det heller ikke, men så veldig langt unna var det ikke. 1-3 mot Montenegro viser at Norge ikke akkurat er i rute foran VM-kvaliken.

I Viasat 4-studioet var Erik Solér, André Bergdølmo og Jan Åge Fjørtoft rystet over det de var vitne til.

Solér etterlyste den gamle, «sinte» Hareide, den Hareide som trente Molde, Helsingborg, Brøndby og Rosenborg. Og dro en motsatt Gerd-Liv Valla-sammenligning.

- Åge er en pusekatt. Han er blitt myk og beskytter folk, i stedet for å ta ansvar og sette ut de som ikke presterer, mener Start-eieren.

Spillerne forsvarer Hareide

Hareide varslet at han ville trekke seg dersom EM-kvaliken gikk skeis, men ombestemte seg, til glede for spillerne og de fleste av landets fotballeksperter.

VIL SE EN SINTERE ÅGE: Erik Solér mener Hareide må fjerne silkehanskene, og sette ut spillere som ikke presterer. Foto: SCANPIX
VIL SE EN SINTERE ÅGE: Erik Solér mener Hareide må fjerne silkehanskene, og sette ut spillere som ikke presterer. Foto: SCANPIX Vis mer

Solér understreker at han fortsatt har trua på landslagssjefen - men mener han må finne seg sjøl.

- Den egentlige Hareide er en veldig god trener, men han må tilbake til å være litt sur og sinna, og stille krav. Jeg har inntrykk av at det er litt pudding, sier Solér.

Kritikken fra Solér faller ikke Hareide så veldig tungt for brystet.

- Jeg kan ikke kommentere hva Erik sier i studio. Jeg er den samme som før, men jeg kan ikke gå rundt og være forbanna hele tida, sier Åge Hareide til Dagbladet.no.

John Carew og John Arne Riise kjenner seg heller ikke igjen i beskrivelsen av Hareide som en mykere mann enn før.

- Det er rett og slett feil at Åge har blitt snillere, sier John Carew

- Åge gjør alt riktig. Vi var på hugget foran denne kampen, og det var han også. Åge er den samme som han alltid har vært. Hva folk utenfra sier bryr ikke vi oss om, sier John Arne Riise.

Vil ha ut Andresen og Gamst

Solér mener Martin Andresen nå bør konsentrere seg fullt og helt om jobben i Vålerenga. VIFs spillende manager ble tatt av etter 1. omgang med lyskeproblemer.

- Martin var totalt usynlig, det ser ut som han har for mange oppgaver. En av dem er at han spiller på landslaget, det bør det snart bli slutt på, sier han, og legger til at Morten Gamst Pedersen kan slå følge.

- 1 av 10 ganger spiller han godt på landslaget. La ham få tilbake sulten, gløden og lysten, og gi plassen til noen med topp motivasjon. For det har ikke Gamsten, mener han.

André Bergdølmo mener Blackburn-proffen var kampens største skuffelse. Og lurer på fotballspillerne hjemme i Norge tenkte da de så hva Norge presterte mot Montenegro.

- Jeg lurer på om det sitter mange tippeliga- og 1. divisjonsspillere hjemme i Norge, og sier til seg selv at de kunne gjort det minst like bra. Strømstad var Norges beste, resten var begredelige, mener han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media