Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solér blir Start-rådgiver

I morgen går fristen ut for å få på plass et nytt driftsselskap for IK Start. Erik Solér innrømmer at han vil spille en rolle i Start, hvis det nye fotball-AS-et blir en realitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ikke som eier, men jeg vil fungere som en rådgiver, sier Solér til Dagbladet. Det er investoren Ernst Ravnaas som er den sentrale brikken i å få på plass et nytt selskap som skal tilføre Start den nødvendige kapitalen de trenger for å overleve som toppklubb. Ifølge Solér skal Ravnaas sammen med de gamle aksjonærene i nåværende Start Toppfotball AS stå sammen som eiere i det nye selskapet.

Slutter som agent

- Jeg har ingenting å gjøre med det nye selskapet på eiersiden. Jeg er bare involvert som en rådgiver for Ernst Ravnaas i den prosessen han er inne i, sier Solér. Han er veldig opptatt av å holde sin sti rein.

- Derfor har jeg også avsluttet alle personlige avtaler som agent for norske spillere. Stian Ohr har Kjell Tennfjord som agent, og han jobber i mitt selskap. Men jeg har ingenting med det å gjøre.

- At jeg går inn som rådgiver for en klubb, er akkurat det samme som at Vålerenga en periode brukte Gunnar Martin Kjenner som sin faste agent da de inngikk avtaler med spillere. Det mener jeg er greit i forhold til regelverket i fotballforbundet, sier Solér.

- Er det mulig at en utenlandsk storklubb kjøper Start-aksjer?

- Nei, ikke i første omgang. Men på sikt er selvsagt en mulighet.

- Tragisk

Ernst Ravnaas er usedvanlig ordknapp om sin innsats for å redde Start. Han nekter å kommentere detaljer i arbeidet med opprettelsen av det nye selskapet. Men noe får vi lirket ut av ham til slutt.

- Det ville være tragisk om Start og Sørlandet forsvinner ut av Tippeligaen, sier han.

Dermed avslører sørlendingen Ravnaas at det i hvert fall ligger litt kjærlighet til landsdelen bak de planlagte investeringene. Start-ledelsen tror på en løsning. Hvis ikke går klubben til skifteretten.

- Vi må komme med en løsning innen fredag. Det er det kravet vi har fått fra profflisensnemda, sier daglig leder Nils Sverre Ingebrigtsen.

Hele Norges coronakart