- Solér er en svindler

BODØ (Dagbladet): Det tok fyr i hodet på Nils Arne Eggen da NRK i går kveld ville ha ham til å debattere med Erik Solér i Sportsrevyen.

- Det e' fanden tute mæ det frekkast æ har hørt. Bare det å kall' en sånn mainn te' studio e' en katastrofe og et svik av NRK. Erik Solér har svindla Rosenborg førr fleire milliona, raste Eggen.

Han nektet plent å gi NRK-reporteren et intervju, forsvant brummende inn i garderoben, ropte «Bra, gutta!» til spillerne - før han to sekunder seinere, og atskillig mer blidgjort, gikk ut til NRKs mann med mikrofon igjen:

- Svindler

- Du kan få et intervju, men bare om kampen. Ikke om Solér. Jeg diskuterer ikke med den mannen, glimtet det bak brilleglassene.

Som sagt så gjort, men ikke før var TV-kameraet slått av, før Eggen atter fyrte seg opp over fotballagenten og ekspertkommentatoren, som direkte på TV3 sist onsdag ba Eggen om å trekke seg til fordel for Åge Hareide.

- Erik Solér er en svindler. Han er mannen som solgte Jan Derek Sørensen ulovlig til 1860 München, fikk bot - og nå fortsetter på samme måte. De åtte millioner kronene som Borussia Dortmund måtte betale 1860 München for Solérs lovbrudd, er penger som skulle vært brukt til å utvikle nye talenter i Bodø/Glimt og Rosenborg. Jeg har brukt store deler av livet mitt på fotballen. Det samme har mange andre gjort. Erik Solér er blitt mangemillionær på vårt frivillige arbeid med norske talenter. Han skummer fløten. Samtidig sitter han og leker ekspertkommentator på TV3, freste Eggen - med et foraktelig trykk på «ekspertkommentator» som knapt nok noen gjør ham etter.

Så avsluttet Rosenborg-treneren Solér-seansen med unnskyldende å spørre NRK-reporteren:

- Jeg håper ikke du tok det ille opp. Det var ikke personlig ment.

I storslag

I det hele tatt var Eggen i storslag i går. Da han etter kampen pakket opp en gave fra Bodø/Glimt, gliste han da journalistene foreslo at det kanskje var en bitte liten innpakket glimtspiller - eller muligens et reagensrør med vareprøver merket «Harald Berg».

Det han pakket opp, var et askebeger i stein fra Sulitjelma. Og så kom det på klingende trøndersk:

- Æ som har planlagt å slutt å røyk når æ slutte av som træner. Jaja, da får æ sætt askbægeret på hylla og, smilte han.

Så nektet han fotografene å ta bilder mens han skiftet og sto i bar overkropp:

- Itj ta bilda nu! Utsjeendet mitt e jo blidd underholdningsobjekt på TV. Sist va det teinner'n, trur æ. Men æ sjer itj på «Torsdagsklubben» og sånner dårlige program.

Eggen-humoren fornektet seg heller ikke under intervjuet med Sportsrevyen. Da han fikk spørsmål nr. 20 om omtrent samme tema, smalt det:

- Sei mæ, har dokk nattsending i Sportsrevyen?

RASTE MOT SOLÉR: Nils Arne Eggen avskyr Erik Solér. Da navnet hans ble brakt på banen etter kampen i Bodø, smatret RBK-treneren løs med verbal mitraljøseammunisjon.
FIKK KJEFT: Erik Solèr måtte tåle skarp kritikk fra Nils Arne Eggen da han stilte opp i NRKs studio sammen med Jan Åge Fjørtoft og Dag Erik Pedersen.