<strong>KLAR FOR AMERIKA:</strong> Thierry Henry bytter ut La Liga med MLS-ligaen. Her for Frankrike i VM. Foto: REUTERS/Adnan Abidi
KLAR FOR AMERIKA: Thierry Henry bytter ut La Liga med MLS-ligaen. Her for Frankrike i VM. Foto: REUTERS/Adnan Abidi Vis mer

Solér henter Henry til New York

Skrev under i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): New York Red Bulls står for sommerens overgangskupp i den amerikanske fotballigaen.

I dag offentliggjorde Erik Solérs klubb at Thierry Henry er klar for spill i MLS-ligaen.

Verdensklasse
Klubbens norske sportsdirektør Solér sier til klubbens hjemmeside at franskmannen skal gjøre NY Red Bulls til det aller beste laget i ligaen.

- Thierry er ikke bare en spiller i verdensklasse som utvilsomt forbedrer stallen vår, han har også vist gjennom hele sin karriere at han er en vinner, sier Solér.

Solér lovet i april at klubben skulle hente én eller to storspillere etter VM-sluttspillet, og med Henry har han virkelig holdt ord. Det har blitt spekulert i at Henry hadde kurs mot USA, og allerede i mai fikk han beskjed om at Barcelona lot ham gå.

32-åringen Henry kommer fra Barcelona, der han seinest i vår ble seriemester. Året før var han med da Barca vant seks trofeer - inkludert Champions League.

- En ære å spille for Red Bulls
Han dro fra Arsenal i 2007, der han ble toppscorer i Premier League flere ganger siden overgangen fra Juventus i 1999. I vinter ble han kåret til tidenes Arsenal-spiller.

<strong>SPORTSDIREKTØR:</strong> Red Bulls-drektør Erik Solér tror laget vinner trofeer med Henry i stallen. Foto: AFP
SPORTSDIREKTØR: Red Bulls-drektør Erik Solér tror laget vinner trofeer med Henry i stallen. Foto: AFP Vis mer

Henry var benkesliter for det franske landslaget i VM. Han har blitt verdens- og europamester og står med hele 51 Frankrike-mål.

Nå forteller han overgangen til det som kalles «soccer» i USA blir et nytt og spennende kapittel, både som spiller og menneske.

- Det er en ære å spille for New York Red Bulls. Jeg er veldig klar over lagets historie, og min eneste målsetning her er å hjelpe klubben til å vinne sitt første mesterskap, sier Henry til klubbsida.

Angriperen har svaret klart til alle som mener MLS-ligaen ikke holder mål.

- Noen folk tror kanskje at jeg skal hit på ferie. Og jeg har gjort det. Men det blir ingen ferie denne gangen. Jeg er et konkurranse-menneske, jeg liker ikke å tape, sier Henry.

<strong>VINNER:</strong> Her løfter Henry Champions League-trofeet etter triumfen mot Manchester United i 2009. Foto: AFP/FILIPPO MONTEFORTE
VINNER: Her løfter Henry Champions League-trofeet etter triumfen mot Manchester United i 2009. Foto: AFP/FILIPPO MONTEFORTE Vis mer

New York-klubben trenes av svenske Hans Backe, som har vært innom blant andre Molde, Stabæk, Manchester City, Notts County og det meksikanske landslaget.

Backe kan gir Henry sin debut på laget allerede i treningskampen mot Tottenham i New York neste torsdag.

Erik Solér har ikke besvart Dagbladets henvendelse i ettermidddag.

<strong>ARSENAL-LEGENDE:</strong> Henry er mestscorende i Arsenal-historien. Her klapper han til Arsenal-fansen som Barca-spiller i mars. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
ARSENAL-LEGENDE: Henry er mestscorende i Arsenal-historien. Her klapper han til Arsenal-fansen som Barca-spiller i mars. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer