Solér kan bli Brann-helt i Bergen

BERGEN (Dagbladet): Erik Solér sa i går at han gjerne vil kjøpe Brann. Entusiaster som Davy Wathne og Dag Steinfeld ønsker Erik Solér og hans initiativ hjertelig velkommen til Bergen. - Solér kan bli helt i byen og komme på sokkel, nesten like høyt som Christian Michelsen, sier Wathne.

Davy Wathne sier at ledelsen i Brann har skuslet bort flere hundre millioner kroner og kunne hatt et fotballstadion bedre enn Røkkeløkka om de hadde forstått at Brann er en fotballklubb og ikke en jernvareforretning.

- Må tjene penger

- Erik Solér er en vettug mann. For meg er det i utgangspunktet uinteressant hvor aksjonærene kommer ifra. Det som er viktig er at klubben blir drevet på en måte som gjør at den tjener penger. Fram til nå har Brann kvittet seg med en rekke verdifulle spillere som andre utenlandske klubber har tjent enorme pengebeløp på. Se bare på Tore André Flo. Fremdeles er det mulig å tjene store penger på Brann, men da må det satses nå, sier Wathne.

Han minner om at næringslivet i Bergen har hentet sine eiere fra utlandet gjennom alle tider.

- Bergen er en verdensby med sterke bånd til Kontinentet. Problemet med Brann er at butikken alltid er blitt ledet av forretningsfolk med konservative, smålige og defensive holdninger.

Derfor har det bare vært tull hele veien siden 1924. Fotball er kunst. Ei pop-plate kan selge enormt godt, men også gå med tap. Det er helt andre mekanismer som gjelder. Man må våge å satse stort for å kunne vinne i framtida.

Har kompetanse

Erik Solér er tidligere spiller i Brann og har kompetanse i denne bransjen. Å få orden på Brann er den sikreste måten å bli en varig helt på i Bergen. Han kan havne på en sokkel som er nesten like høy som Christian Michelsens. Det kan verken Sissel Kyrkjebø eller Helge Jordal, tror nå jeg, sier Davy Wathne.

Advokat og Brann-supporter Dag Steinfeld sier at Brann fortsatt vil bli en klubb i Bergen.

- Det er klart at også utenlandske eiere vil være interessert i å beholde den entusiasmen som er for Brann i Bergen. Jeg er opptatt av at klubben kommer på fote igjen økonomisk. Det er det viktigste, sier Steinfeld.

Brann-direktør Bjørn Dahl har vansker med å ta utspillet fra Erik Solér seriøst ettersom klubbledelsen ikke har hørt noe om dette før VG skrev om saken i går.

- Spekulativt

- Dette blir spekulativt for meg. Han må gjerne komme med innspill som kan bedre økonomien vår og er hjertelig velkommen til Bergen for å snakke med oss om det.

Alt kan skje i Brann og Bergen. Og ingen skal bli veldig overrasket om Erik Solér blir den største helten siden Christian Michelsen.

<B>PÅ SOKKEL?</B> Erik Solér kan bli helt i Bergen, skal vi tro Davy Wathne.