Solér kan bli Brann-helt i Bergen

BERGEN (Dagbladet): Erik Solér sa i går at han gjerne vil kjøpe Brann. Entusiaster som Davy Wathne og Dag Steinfeld ønsker Erik Solér og hans initiativ hjertelig velkommen til Bergen. - Solér kan bli helt i byen og komme på sokkel, nesten like høyt som Christian Michelsen, sier Wathne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Davy Wathne sier at ledelsen i Brann har skuslet bort flere hundre millioner kroner og kunne hatt et fotballstadion bedre enn Røkkeløkka om de hadde forstått at Brann er en fotballklubb og ikke en jernvareforretning.

- Må tjene penger

- Erik Solér er en vettug mann. For meg er det i utgangspunktet uinteressant hvor aksjonærene kommer ifra. Det som er viktig er at klubben blir drevet på en måte som gjør at den tjener penger. Fram til nå har Brann kvittet seg med en rekke verdifulle spillere som andre utenlandske klubber har tjent enorme pengebeløp på. Se bare på Tore André Flo. Fremdeles er det mulig å tjene store penger på Brann, men da må det satses nå, sier Wathne.

Han minner om at næringslivet i Bergen har hentet sine eiere fra utlandet gjennom alle tider.

- Bergen er en verdensby med sterke bånd til Kontinentet. Problemet med Brann er at butikken alltid er blitt ledet av forretningsfolk med konservative, smålige og defensive holdninger.

Derfor har det bare vært tull hele veien siden 1924. Fotball er kunst. Ei pop-plate kan selge enormt godt, men også gå med tap. Det er helt andre mekanismer som gjelder. Man må våge å satse stort for å kunne vinne i framtida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer