Solér varsler økt press for Mjelde

- Håper han tåler det.

• Direkte på Dagbladet.no kl. 19.00: Brann - Hamburger SV

(Dagbladet.no): Mons Ivar Mjelde børstet støvet av en gammel uttalelse fra Start-eier Erik Solér etter Branns seriegull på mandag.

- Med all respekt for det de gjør i Start: Erik Solér mente jeg var den som ville få først sparken, og så var han nødt til å sparke to av sine egne trenere først. Det ser dumt ut i dag, sa Brann-treneren.

Solér synes det virker som uttalelsen har motivert Mjelde.

- Det synes jeg er flott, og som tidligere Brann-spiller gratulerer jeg Mjelde og Brann av hele mitt hjerte, og er glad på hans vegne over at mine prediksjoner om hans framtid slo feil, skriver Solér i en e-post til Dagbladet.no.

Presset om gull var stort på Mons Ivar Mjelde foran årets sesong, etter kollapsen i 2006 og med Norges kanskje beste spillerstall tilgjengelig. Og selv om Mjelde levde opp til forventningene og ble den første Brann-treneren til å ta gull på 44 år, tror Solér presset blir enda større neste år.

- Jeg håper han gledet seg over gullet først og fremst, og at han tåler det presset han nå vil oppleve neste år, som blir vesentlig større når Brann skal leve opp til dette gullet, mener han.

Selv om Solér er enig i at Mjelde har disponert den beste spillerstallen, synes han ikke det gjør trenerprestasjonen mindre.

ØKT PRESS? Erik Solér tror presset på Mons Ivar Mjelde vil bli enda større neste år enn det var i år. Foto: ODDMUND LUNDE/DAGBLADET
ØKT PRESS? Erik Solér tror presset på Mons Ivar Mjelde vil bli enda større neste år enn det var i år. Foto: ODDMUND LUNDE/DAGBLADET Vis mer

- På samme måte som Ferguson, Mourinho og andre store trenere har han relativt sett hatt meget gode ressurser for å lykkes, men dette skal ikke brukes mot ham. Tvert imot har han klart å styre en sterk spillerstall til gull, selv om onde tunger i perioder kan ha diskutert om Martin Andresen eller Mjelde har styrt butikken, skriver Solér.

- Ikke problematisk

Sammen med Jan Åge Fjørtoft har Erik Solér blitt kritisert for å blande roller gjennom sitt engasjement i TV 3, samtidig som de er sentrale skikkelser i hver sin tippeligaklubb.

I tirsdagens Champions League-studio uttalte Solér at det ikke var noen vei utenom å fjerne Knut Tørum som hovedtrener i Rosenborg. Slikt ser han på som uproblematisk.

- Jeg er inne i min niende sesong som ekspert for TV 3 i Champions League-sammenheng, og uttaler meg om RBK i denne sammenhengen. Jeg tror ingen i Norge er i tvil om min posisjon i forbindelse med Champions League, og alle vet sikkert at jeg er engasjert i Start som eier og styreformann. Jeg uttaler meg om Manchester United, Chelsea, Barcelona, FC København eller andre på samme basis og ser ingen problemer med dette overhodet, fastslår Solér i e-posten.

Når trenerne her til lands sparkes, blusser det gjerne opp en debatt om at man snart må se hva som gjøres på ledersida også. Solér mener det blir irrelevant i Knut Tørums tilfelle.

- Det har vært store endringer oppover i systemet i RBK. Til orientering er det den tredje styreformannen på tre år og spørsdirektøren er akkurat skiftet ut, så det er faktisk flere enn treneren som er erstattet, understreker Solér.

<B>EN MOTIVASJON FOR MJELDE:</B> Erik Solér er glad for at hans uttalelse om Mjelde i 2006 motiverte Brann-treneren.