Solér vil hente norske spillere til New York

Men først må han skaffe en trener.

NY HVERDAG: I går tok Erik Solér fatt på jobben som sportsdirektør i MLS-klubben New York Redbulls.Foto: SCANPIX/Chris Trotman/Getty Images/AFP
NY HVERDAG: I går tok Erik Solér fatt på jobben som sportsdirektør i MLS-klubben New York Redbulls.Foto: SCANPIX/Chris Trotman/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Erik Solér ble mandag presentert som ny sportsdirektør i MLS-klubben New York. Hans første jobb blir å finne en trener til klubben.

Solér skal gjøre New York til et topplag i den amerikanske proffligaen i fotball. Først må han skaffe laget en ny trener.

- Jeg aner ikke om det blir en amerikansk eller europeisk. Vi har utarbeidet en kravspesifikasjon som vi kommer til å holde oss strengt til. Det finnes sikkert gode trenere her i USA også, men det spørs om de er ledige, sier Solér til VG.

49-åringen utelukker heller ikke å hente norske spillere til MLS-klubben.

- Norsk liga og skandinavisk liga er et sted vi definitivt kommer til å se etter spillere, fordi det er et sammenlignbart nivå. Vi har jo amerikanere som har suksess i Norge, og vi kan jo også finne skandinaver som har suksess her, sier Solér til TV 2.

På grunn av begrensninger på overgangssummer og spillernes lønninger, regner imidlertid ikke sportsdirektøren med å kunne hente noen av de beste norske spillerne.

- Men det kan finnes eldre spillere som på slutten av karrieren kan tenke seg et opphold med en grei lønn, sier han til Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer