Solskjær: - 'Æ' er min favoritt

Ole Gunnar Solskjær er ikke i tvil: Biografien om ham selv - 'Æ' - er sinnsykt bra: - Min favorittbok, sier hovedpersonen som tror han kommer med til VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

Mye av grunnen til at Solskjær kommer med bok, er som følger:

- Poenget med verket er å gi min versjon av min korte fotballkarriere. Jeg vil at mine såkalte fans skal få virkeligheten og ikke feilsitater, sier Solskjær. Han mener at veldig mye av det vi leser om han i avisene er feil,

og at han dermed ønsker å gi et riktig bilde av seg selv.

Fotballgal

Ole Gunnar Solskjær har ønsket å bli best mulig i å spille fotball siden han var en liten gutt.

- Jeg har alltid vært interessert i fotballbøker, og håper at fotballinteressert ungdom får noe ut av boka mi, sier Solskjær.

Etter at han begynte i Manchester United, har Solskjær fått en rekke henvendelser fra folk som ønsket å skrive bok om spiss-stjernen. Men det var først da tidligere TV2-reporter Kjetil Siem ble nevnt, at den tidligere

Clausenengen-spilleren slo til.

- Jeg kjente han fra før, og viste at Kjetil var lett å samarbeide med. Dessuten kan han sine ting, og er en 'æ' stole på, forklarer bokdebutanten.

- Brasil vinner VM

Solskjær sier til Dagbladet at hans VM-sjanser er gode. Manchester United-spilleren føler at formen er på rett vei og at vil være i scoringsform ved VM-start.

- I Mexico-kampen spilte jeg verken bra eller dårlig, men det kommer, beroliger han. Hvor Norge havner i VM, er Solskjær usikker på, mens vinneren av sommerens store mesterskap er mer sikker:

- Æ er redd det blir Brasil, sier Solskjær som koste seg i Clausenengens lokaler under boklanseringen i dag.

Solskjær gjennom røret

Har du tenkt å dra til bokhandelen for å kjøpe boka 'Æ' om Ole Gunnar Solskjær, blir det bomtur. Forlagssjef Erling Kagge i Familievennen Forlag prøver heller på en ny vri: Telefonsalg.

Fra klokka 10 i morgen formiddag sitter hele 200 selgere klare for å ringe landets befolkning for å selge boka om fotballstjernen.

- Om sommeren selges det tradisjonelt sett lite bøker. Derfor er det moro å prøve noe nytt, sier forlegger og polfarer Erling Kagge. Han har stor tro på at Ole Gunnar Solskjærs bok 'Æ' blir en årets mest leste bøker.

I første omgang har forlagget trykket 33 000 bøker, men allerede til høsten regner Kagge med at et nytt opplag er nødvendig.

- Om boka blir utsolgt på tre eller seks uker, vil tiden vise, men jeg tror virkelig vi vil selge mye: Jeg tipper et sted mellom 45 000 til 70 000 eksemplarer, sier Kagge optimistisk. Han håper at Solskjær blir tatt ut til VM - og at han scorer 4-3-målet mot Brasil.

- Hvis Solskjær gjør det bedre på fotballbanen, vil vi virkelig selge mye, konkluderer Kagge.

Telefontest

Tidligere i år gjennomførte Kagge en telefonundersøkelse for å se om folk var interessert i å kjøpe bøker pr. telefon. 300 personer ble spurt om de ville kjøpe en bok om en norsk fotballspiller med suksess i utlandet.

- 31 personer svarte ubetinget ja. Når vi spurte om hvilken spiller de helst ville lese om, svarte deretter 24 personer Solskjær, sier Kagge.

Til høsten tror likevel forlagssjefen at boka også vil komme i bokhandelen.

- Jeg er en av de få som har stor tro på bokhandelen, kommenterer Kagge.

Hvilket beløp henholdsvis forfatter Kjetil Siem og hovedpersonen Ole Gunnar Solskjær får for boka, vil ikke Kagge ut med:

- Men han og Siem tjener godt, kommer det kort fra Kagge.

OPPSUMMERER</B> I boka om seg selv gir Ole Gunnar Solskjær sin versjon av sin korte fotballkarriere. Fotfatter er TV2-reporter Kjetil Siem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer