Solskjær: - Ble truet med EM-nekt

Ole Gunnar Solskjær hevder han ble truet med utestengelse fra sommerens EM dersom han ikke trakk seg fra en reklameavtale.

Dette skriver Solskjær på sin Icons-hjemmeside, i et forsøk på å fortelle hvordan han tidligere har opplevd markedsavtalen med Norges Fotballforbund. Solskjær har ikke skrevet under årets avtale og er for tida utestengt fra landslaget. Ifølga ham sjøl var det på nippet til å skje også før EM.

Da reagerte NFF voldsomt på en avtale Solskjær hadde med Pepsi. NFF hadde sjøl avtale med konkurrenten Coca-Cola. Solskjær brøt Pepsi-avtalen etter det han sjøl kaller trusler.

- Slik det er blitt nå, hvor jeg fremstilles som den som gjør feilene, må jeg presisere virkeligheten. Og i denne saken har jeg brev fra NFF til Pepsi hvor «NFF vil vurdere rettslige virkemidler» hvis ikke Pepsi-avtalen opphører. Hvis ikke det er å true med rettssak hvor jeg blir involvert, vet ikke jeg, skriver Solskjær.

Han skriver også at han via sine rådgivere fikk beskjed om at det var aktuelt å nekte ham spill i EM 2000.

- Dersom jeg ikke hjalp NFF i kampen mot Pepsi for Coca Cola, kunne jeg bli utestengt fra EM den sommeren. Dette var også trusler jeg valgte å holde for meg selv. At de var reelle viser jo det faktum at jeg ble utestengt fra landslaget nå, da dagens konflikt toppet seg.

NFFs generalsekretær Karen Espelund sier til VG at hun ikke er kjent med at noen i NFF skal ha truet Solskjær med EM-nekt.

- Det er en meget alvorlig påstand, sier Espelund.

(Dagbladet.no)