Solskjær: - Dæhli blir en stjerne

Mener stilen ligner på Nasri og Silvas.

STJERNE:  Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær kan ikke få skrytt nok av Mats Møller Dæhli. Han tror 19-åringen vil ta mesterskapsserien med storm. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix
STJERNE: Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær kan ikke få skrytt nok av Mats Møller Dæhli. Han tror 19-åringen vil ta mesterskapsserien med storm. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpixVis mer

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær kan ikke få skrytt nok av Mats Møller Dæhli. Han tror 19-åringen vil ta mesterskapsserien med storm.

Solskjær har store forhåpninger om at Dæhli blir et av de største samtaleemnene på nivå to i engelsk fotball denne sesongen.

- Jeg håper han vil skinne. Jo mer Mats er på ballen, desto bedre er han. Stilen hans påvirker motstanderen og får oss til å spille. Roen og ballsikkerheten hans er gull verdt for oss. Han vil bare bli bedre, sier Solskjær ifølge Wales Online.

Nasri og Silva Før vårens nedrykk rakk Dæhli å vise glimt av sitt balltekniske repertoar i Premier League. Cardiff-fansen trykket ham raskt til sitt bryst. Solskjær er overbevist om at Oslo-gutten med tid vil bli en stor stjerne på balløya.

- Mats kan ende opp med en lignende stil som den Samir Nasri og David Silva har. Jeg vil ikke sammenligne ham med andre, for han trenger ikke ekstra press på seg, men han er en spiller som kan trenge gjennom forsvar, komme seg forbi spillere og lage åpninger, sier Solskjær.

Mesterskapsserien er tøff og en helt annen opplevelse enn PL-fotballen. Ifølge Solskjær vil ikke Dæhli trenge lang tid på seg til å bli vant til spillestilen og de røffe taklingene.

- Han har fort forstått at du ikke får tid med ballen, men han trenger det ikke og vil bli vant til tempoet ganske raskt.

Møter Rösler Solskjærs mannskap har innledet sesongen med uavgjort (1-1) borte mot Blackburn og seier (3-1) hjemme mot Huddersfield. I tillegg tok Cardiff i forrige uke seg kontrollert videre i ligacupen.

Tirsdag tar waliserne imot Wigan med norgesvenn Uwe Rösler i managerstolen. Tyskeren, som tidligere har trent Lillestrøm, Viking og Molde, har ikke fått en god seriestart. Etter to runder står klubben med én uavgjort og ett tap.

Wigan har ambisjoner om opprykk, og Röslers menn bør få i gang seiersmaskinen så fort som mulig. (©NTB)