Solskjær: - Dæhli har utviklet seg enormt

- Naturlig at han får sentral rolle mot England.

SKAPER SJANSER. Ole Gunnar Solskjær mener Mats Møller Dæhli kommer til å skape flere sjanser for sine medspillere mot England på Wembley onsdag. Foto: NTB/Scanpix.
SKAPER SJANSER. Ole Gunnar Solskjær mener Mats Møller Dæhli kommer til å skape flere sjanser for sine medspillere mot England på Wembley onsdag. Foto: NTB/Scanpix.Vis mer

Mats Møller Dæhli (19) har feid inn på landslaget og utpekes som Norge nye supermann.

 Cardiff-gutten spiller høyst sannsynlig fra start både mot England (Wembley onsdag) og i EM-kvalkampen mot Italia på Ullevaal 9. september.

Solskjær gleder seg til å se unggutten på toppnivå.

- Det er naturlig at han får en sentral rolle på landslaget. Han kommer til å skape sjanser for medspillere rundt seg. Mats har utviklet seg enormt på de drøye 13-14 månedene jeg har hatt med ham. Det er kjekt å se hvor store steg det er blitt, sier den norske manageren til NTB.

- Er han klar til å ta en sjefsrolle for Norge? Det er jo nesten slik det ser ut til å bli framstilt av mange.

- Jeg synes ikke vi skal forvente det av en 19-åring at han skal være en ledertype. Han er ikke en ledertype i personlighet. Men han leder an ved eksempel ute på banen. På måten han spiller på, hvordan han vil ha ballen og at han aldri er redd for ballen.

- Det er egenskaper mange kan lære av ham. Uansett hvor trang situasjonen er, så er han ikke redd for å få ballen eller gjøre en feil.

Tøft Fulham-manager Felix Magath har sett mange tusen proffspillere i sitt liv.

- Dæhli er en god ung spiller med stort talent. Det er forskjell på klubb- og landslag og helt umulig å si hvor god han blir. Det avhenger ofte av de man har rundt seg. Lionel Messi har vært outstanding i Barcelona, men var ikke særlig god i VM, sier Magath til NTB.

Norge har et nytt lag på gang etter at rutinerte spillere er borte (Brede Hangeland den siste). Andre sliter med skader (Mohammed Abdellaoue).

Kreativitet Landslagstrener Per-Mathias Høgmo sliter hardt med å vinne kamper. Det har bare blitt én seier. Den kom med ligalandslaget og veier vel strengt tatt ikke særlig tungt.

Dæhlis tekniske egenskaper og offensive kreativitet er sjelden vare i norsk sammenheng. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener at «han bør spille hver eneste kamp for landslaget framover».

England har en skadeliste på nesten 15 mann. I tillegg er Steven Gerrard, Frank Lampard og Ashley Cole pensjonert fra landslaget.

Norge møter trolig en ganske blek engelsk utgave på Wembley.

To 0-0 og en engelsk 1-0-seier er det blitt i de tre siste møtene mellom lagene.

Dæhli var ikke engang født da de to målløse kampene ble spilt i 1994.
(NTB)