Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær: - En bekymring for alle

Coronaviruset preger også fotballen. Manchester United vil ta forholdsregler i Europa etter det som har skjedd i Italia.

CORONAVIRUSET PREGER VERDEN: Også fotballen har blitt rammet som følge av spredningen av viruset. Ole Gunnar Solskjær viser til Italia og sier at Manchester United vil ta forholdsregler. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix
CORONAVIRUSET PREGER VERDEN: Også fotballen har blitt rammet som følge av spredningen av viruset. Ole Gunnar Solskjær viser til Italia og sier at Manchester United vil ta forholdsregler. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Coronaviruset covid-19 som sprer seg rundt om i verden preger også fotballen. Det har vært et større utbrudd av viruset i Italia, og kamper i den øverste divisjonen Serie A har blant annet blitt utsatt som følge av dette.

Helgas kamper i Udine (Udinese), Milano (Inter), Parma og Sassuolo vil spilles bak lukkede dører, mens Lazio, Napoli, Lecce og Cagliari vil spille sine kamper som normalt, ifølge BBC. Det er særlig Nord-Italia som er rammet.

CORONAVIRUS: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Der har myndighetene innført febersjekker ved byens flyplass, togstasjoner og motorveier, og et stort nyttårsarrangement er også avlyst. Video: AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Flere idrettsarrangementer har blitt avlyst verden over, og Ole Gunnar Solskjær sier at også Manchester United vil ta forholdsregler når de skal reise ut igjen i Europa Leagues åttendedelsfinale.

- Hele verden må tenke annerledes og være klar over viruset. Jeg tror vi garantert vil se på ting. Du kan se hva som skjer i Italia med kampene. Jeg mener at det er en bekymring for alle, så vi må ta forholdsreglene vi trenger å ta, svarer Solskjær på VGs spørsmål på pressekonferansen etter seieren over Club Brugge.

Følger med på situasjonen

Manchester United-direktør Ed Woodward har også uttalt seg om coronaviruset som herjer.

- Vi har mange supportere i Kina, andre deler av Asia, og støtteapparat i Hongkong, så vår første bekymring er for folks velvære, sa Woodward ifølge Manchester Evening News nylig.

Italia vil ha internasjonal hjelp til å slå ned virusutbruddet, som allerede har krevd flere liv og brakt smitten til en rekke europeiske land.

Antall smittede i Italia nådde onsdag 400, og i en rekke europeiske land er personer blitt syke som følge av covid-19-viruset etter å ha vært i Italia, skriver NTB.

- Det er en veldig flytende situasjon, og vi følger godt med på det. Vi er klar over innvirkningen på idrettsarrangementer i Asia, og det som har skjedd i Italia de siste dagene, men fram til i dag har vi ikke sett at noen sportsbegivenheter i Storbritannia har blitt berørt, sier Woodward og fortsetter:

- Vi fortsetter å følge med på situasjonen og vil følge all veiledning fra relevante myndigheter, inkludert Premier League og UEFA.

Det har allerede kommet rapporter på at Manchester United vurderer å droppe oppkjøringsturen til Kina i sommer, som følge av coronaviruset.

VASKER DU RIKTIG?: De fleste nordmenn sluntrer unna med dette viktigste enkelttiltaket for god helse. Seniorrådgiver Nina Sorknes ved Folkehelseinstituttet viser deg hvordan vasken skal gjøres. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Slutt på «handshake»

I Newcastle har Premier League-klubben innført en regel om at spillerne ikke skal ta hverandre i hånda.

- Det er et ritual her hvor alle tar hverandre i hånda så fort vi ser hverandre hver morgen - vi har stoppet det etter råd fra legen, sier manager Steve Bruce ifølge Sky Sports.

- Vi sitter limt til TV-skjermen for å se hvor det dukker opp neste gang og la oss håpe det ikke bli verre i dette landet, sier Bruce om viruset.

Manchester United-spiss Odion Ighalo var blant annet i karantene noen dager da han ble hentet fra kinesisk fotball, for å være på den sikre siden.

CORONAVIRUS: Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus ved WHO ber land om å ta grep i kampen mot Coronaviruset. Video: AP. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!