Solskjær: - En fantastisk historie

Solskjær hyller 19 år gamle Max Taylor som har kjempet seg tilbake fra kreft. Nå kan han få Manchester United-debuten.

I KASAKHSTAN: Manchester United og manager Ole Gunnar Solskjær måtte reise langt for å spille kamp denne uka. Foto: NTB Scanpix
I KASAKHSTAN: Manchester United og manager Ole Gunnar Solskjær måtte reise langt for å spille kamp denne uka. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Astana - Manchester United torsdag 16.50.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er allerede videre i Europa League. Derfor sender nordmannen et veldig ungt mannskap på gressmatta mot Astana i Kasakhstan.

Med unntak av Luke Shaw (24), Axel Tuanzebe (22), Lee Grant (36) og Jesse Lingard (26), er det bare tenåringer med på den lange reisen. På spørsmål om hvorfor han tar med seg et så ung lag, svarer Solskjær.

- Sunn fornuft. Vi har gjort det bra ved å kvalifisere oss etter fire kamper, noe som gir oss muligheten til å gi erfarne spillere som trenger det spilletid, sier Solskjær, som bekrefter at Grant kommer til å starte kampen.

- Det er vanskelig å gi de unge guttene nok kamper mot menn. Dette er en god sjanse for meg å se dem sammen, sier han videre.

Troppen mot Astana:

Lee Grant, Matej Kovar, Max Taylor, Luke Shaw, Axel Tuanzebe, Dylan Levitt, Teden Mengi, DiShon Bernard, Largie Ramazani, Ethan Laird, Ethan Galbraith, Arnau Puigmal, D'Mani Bughail-Mellor, James Garner, Jesse Lingard, Tahith Chong, Angel Gomes, Mason Greenwood.

Hyller unggutt

Blant ungguttene som er med mot Astana, er 19 år gamle Max Taylor, som ble behandlet for testikkelkreft for 12 måneder siden.

RØRENDE HISTORIE: Manchester Uniteds Max Taylor. Foto: NTB Scanpix
RØRENDE HISTORIE: Manchester Uniteds Max Taylor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er en fantastisk historie, å se ham komme tilbake. Jeg møtte Max veldig ham tidlig etter at jeg fikk jobben. Å se reisen hans tilbake til full trening og hvordan han har taklet det. Det er noe han alltid vil ha med seg. Han har vært gjennom noe som ingen burde gå gjennom, men han har kommet gjennom det. Han er en inspirasjon for alle spillerne, sier Solskjær og fortsetter:

- Du ser det når han går på banen, det er ikke noe frykt lenger, han har hatt lov til å ha frykt i livet sitt. Når du er på fotballbanen skal du nyte det. Jeg håper vi kan se ham gjøre framskritt i karrieren. Det er også en mulighet for å gi ham ekstra motivasjon.

PÅ TV: Trippel Ballon d'Or-vinner Marco van Basten er i trøbbel etter å ha sagt «Sieg Heil» på direktesendt TV. Vis mer

Flere debutanter

Solskjær kommer til å la flere debutanter slippe til på gressmatta torsdag.

- Dette er en kamp vi ser fram til. Du kommer til å få se debuten til unge spillere, det er en fantastisk mulighet til å se dem levere. Jeg ser fram til det, sier Solskjær.

- Du kommer til å se Ethan Laird, Dylan Levitt, DeShon Bernard fra start. Innbytterne som kommer inn kommer til å få sin debut, så du får definitivt se et par, sier Solskjær.

I det første oppgjøret mellom lagene vant Manchester United 1-0 på Old Trafford.

- Jeg mener dette kommer til å bli en jevn kamp, fordi vi vet vi har med noen unge spillere. Hvis de skal lære seg å spille disse Europa-kampene, så er det en fantastisk begynnelse for dem. Vi forventer ikke at de skal gå utpå der og dominere, men vi bør kunne utfordre dem. Hvis jeg hadde brukt alle førstelagsspillerne hadde vi kanskje hatt en bedre mulighet til å vinne kampen, men dette er en riktig utfordring for disse nå, og jeg tror det blir en god kamp, sier Solskjær.

Dagbladet kommer med mer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer