Solskjær: - Har aldri trent så mye angrep

Ole Gunnar Solskjær smiler bredt. Aldri før på landslaget har han fått skyte så mye på mål.

LUXEMBOURG (Dagbladet.no): Manchester United-spissen er muligens en av tre spisser på banen når Norge møter lilleputten med bare fem seire noensinne i kvalifiseringskamper.

Den offensive taktikken er blitt gjenspeilet på trening de siste fire dagene. Ifølge landslagsjef Semb har 90 prosent av tida gått med til det fotball handler mest om: Å score.

Faktisk mer enn noensinne, sier Solskjær til Dagbladet.no.

- Nei, vi har aldri trent mer angrep. Det er helt tydelig at vi forventer å presse stort, så jeg skjønner hvorfor. Det er viktig, sier han.

Satser på mål

Solskjær har 19 scoringer i landslagstrøya, den siste kom for nesten ett helt år siden.

I morgen tror han i hvert det ikke skal stå på mulighetene.

- Kampen blir avgjort i boksen, så vi har trent på det. Jeg skal i hvert fall ikke skylde på at jeg har trent for lite på å score, sier Solskjær.

Kampen i morgen kan bringe Norge tilbake til topps i EM-kvalifiseringsgruppe 2. Og når motstanderen er en mini-nasjon også på fotballkartet, gutta vinne.

Akkurat dét er Solskjær vant med til daglig.

- Vi må vinne, ja? Det presset legger du på deg foran hver kamp. Jeg spiller i en klubb hvor det alltid er sånn, sier Solskjær og humrer litt når han blir minnet på United-manager Alex Fergusons «hårføner»-utskjelling hvis laget ikke tar tre poeng.

På sju år i United er Solskjær blir Norges mest meritterte proff. Derfor er det naturlig for ham å se på det som et av naturens uhell at motstanderen skal kunne score mot hans lag.

- Vi vet de kommer til å spille fotball. De skal prøve litt, de også. I løpet av kampen kommer vi helt sikker til å være under litt press, sier Solskjær.

Så er han ferdig med det. Angrepshjernen hans er mest opptatt scoringer.

- Om vi tar var på sjansene våre, så avgjør vi kampen. Danmark måtte ha straffe for å score, og det var ikke straffe engang.

Og hvis Solskjær er frampå og legger ballen i nettet, kan du regne med at ingenting frister ham mer enn å gjøre det samme en gang til.

- Mål er bra for selvtilliten for en spiss, det er klart du vil ha så mange som mulig, sier Solskjær.

En som allerede har troen, er Frode Johnsen. Hvis Dagbladet.nos tips går inn, spiller han på venstrekanten sammen med Solskjær og Sigurd Rushfeldt i angrep.

- Jeg scorer jevnt og trutt i treningskampene. Det er en bekreftelse på at jeg er på gang, sier RBK-spissen.

Han har erfaring på flanken i spann med Azar Karadas i Rosenborg og synes det er greit å få scoringsansvar i morgen.

- Hvis bildet blir som da Danmark spilte mot dem, skal vi presse mye. Da må vi være dyktige foran mål, sier Johnsen til Dagbladet.no.