Solskjær: - Hva mener du?

Ole Gunnar Solskjær reagerte på Watford-spørsmål.

NY SEIER: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær fikk med seg tre poeng i sin første kamp som fast manager. Foto: NTB Scanpix
NY SEIER: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær fikk med seg tre poeng i sin første kamp som fast manager. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United - Watford 2-1 (1-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United var heldige som fikk med seg tre poeng på Old Trafford i dag, etter at Watford hadde dominert store deler av kampen.

Da Dagbladet spurte Solskjær om ikke Manchester United heller var laget som burde dominert på hjemmebane, mot et lag som Watford, svarte han:

- Hva mener du med et lag som Watford? Watford er et godt lag, de spiller semifinale i FA-cupen, de har noen veldig gode spillere. De spiller også bra kontringsfotball. Jeg vil anta vi hadde ballen ca like mye. Kanskje vi hadde like mange sjanser også, de hadde non flere skudd enn oss, men jeg syns ikke du gir dem nok respekt her, for de er et godt lag som er nummer sju eller åtte i ligaen, sa Solskjær og fortsatte:

- Sammen med Wolves er de et av de beste lagene utenfor topp 6. Selvfølgelig ønsker du å dominere, men vi klarte ikke det. Som jeg sa, så var vi litt slurvete etter landslagspausen, men vi fikk tre poeng.

Statistikken viser ifølge engelske BBC at Watford hadde ballen i 48 prosent av tiden, at de hadde 18 avslutninger mot Uniteds åtte og åtte skudd på mål mot Uniteds fem.

KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær fikk jobben som manager for Manchester United på permanent basis, men ikke alle mener han er rett man for jobben. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Slurvete

Det endte til slutt 2-1 etter at Marcus Rashford og Anthony Martial sørget for scoring på hjemmebane. Solskjær var fornøyd med tre poeng, men ikke det som ble levert på gressmatta.

- Ja, det er godt oppsummert. De første 20 minuttene startet vi tregt og slurvete. Du kunne se at vi hadde spillere ute med skader, det var landslagspause, vi har ikke vært i stand til å trene dem så mye, så det er en typisk kamp etter landslagspause som du ser fram til, men samtidig så vet du at det er et mulig bananskall. Watford er et godt lag, de hadde ikke så mange spillere borte (på landslagsoppdrag, journ.anm.). Jeg syns de fortjente å ta ledelsen, men etter vi scoret på en kontring, en fantastisk scoring forresten, så spilte vi veldig god kontringsfotball resten av første omgang, sier Solskjær og fortsetter:

- Vi forsvarte oss bra, det måtte vi, for de dominerte, men jeg syns særlig Chris (Smalling) og Jones spesielt var fantastiske, de holdt oss inne i kampen. I andre omgang startet vi litt mer slurvete, men jeg syns vi hadde kontrollen på 2-0 til de scoret og da kan alt skje. Men tre poeng er alt du kan få.

Manchester United legger med seieren press på Arsenal og Tottenham i kampen om topp 4-plassene.

Victor Lindelöf sto over dagens kamp, og Solskjær uttalte følgende om årsaken:

- Vi følte at det var bedre at Victor ikke spilte denne kampen, for han har hatt noen ting å ordne opp i. Det er ikke noen problemer, han vil komme tilbake.

- Vanskelig å forklare

Watford-manager Javi Gracia mente mannskapet hans fortjente mer.

- Det er vanskelig å forklare, fordi vi leverte en god forestilling. Det var ikke nok for å få poeng, men jeg er fornøyd. Vi må avslutte bedre, men vi skapte sjanser, vi hadde flere skudd på mål, flere cornere, vi dominerte, Javi Gracia, som flere ganger påpekte at bortelaget dominerte kampen.

- Jeg er stolt over spillerne mine, la han til og fortsatte:

- Vi tok sjanser i dag. Spillerne trodde på det fra begynnelse til slutt.