MØTTE PRESSEN: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Her fra tidligere i sesongen. Foto: Simon Peach/PA Wire/NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Her fra tidligere i sesongen. Foto: Simon Peach/PA Wire/NTB ScanpixVis mer

Solskjær: - Hvis noen av spillerne tror det blir ferie, tar de feil

Ole Gunnar Solskjær møtte pressen før møtet med Reading i FA-cupen.

Manchester United - Reading lørdag 13.30

Ole Gunnar Solskjær har gjort det til en vane å holde pressekonferanse på et tidlig tidspunkt dagen før kamp, noe mentor Sir Alex Ferguson også pleide å gjøre. Det var ikke noe unntak før FA-cupkampen mot Reading.

Pressekonferansen åpnet med at Solskjær og noen journalister diskuterte Champions League-finalen i 1999, da Solskjær scoret vinnermålet på overtid mot Bayern München.

- Jeg har ikke sett den finalen fra 99. Jeg har sett de 15 minuttene jeg var på banen, men jeg har aldri sett finalen. Jeg har selvfølgelig sett målet et par ganger, men jeg har aldri sett hele kampen, nei, sier Solskjær, til stor overraskelse fra Uniteds pressekontakt, Karen Shotbolt.

- Jeg har sett den én gang live, det var nok, sier nordmannen videre, før den offisielle pressekonferansen startet.

Ingen ferie

Etter kampen mot Reading skal Manchester United til Dubai på treningsleir. I den forbindelse fikk Solskjær spørsmål om det blir den første skikkelige sjansen til å bli kjent med spillerne.

- Nei, jeg har blitt kjent med dem, men vi har ikke hatt god nok tid til å trene og jobbe hardt. Vi får tid til å trene. Hvis noen av spillerne tror det blir ferie, tar de feil. For vi er der for å være sammen, jobbe hardt på den fysiske delen og selvfølgelig tenke litt fram mot Tottenham-kampen.

Solskjær har fått en perfekt start som Manchester United-manager med fire seire av fire mulige og en småpen målforskjell på 14-3. 45-åringen ble spurt om det han kunne drømt om en bedre start som manager for de røde.

- Nei, ikke bedre, for du kan ikke gjøre det bedre. Når du kommer inn i en klubb som dette, forventer du å vinne kamper. Når du vinner fire kamper, forventer du å vinne de neste kampene også. Det er bare slik det er. Jeg ser ikke på de neste kampene og tenker: «Vi kan ikke vinne dem», jeg tror vi kan vinne hver eneste kamp, sier en offensiv Solskjær.

Blir ikke distrahert

Manchester United-fansen har trykket Solskjær tilbake til brystet sitt etter «hjemkomsten», og nordmannen ble forespurt om ikke det var overveldende med tanke på den gode responsen.

- Jeg ser ikke slik på det. Jeg er ganske, hvordan sier man det, jeg blir ikke så lett distrahert. Jeg er veldig fokusert. Jeg vet hva jobben min er. Jobben min nå er Reading. Så skal vi til Dubai for å forberede oss mot Tottenham. Det er jobben min. Det er ikke opp til meg å bedømme meg selv, om jeg er god nok eller ikke. Det var slik jeg også var som spiller, jeg fokuserte på det som var jobben min. Det er slik jeg er nå også. Kanskje jeg ser tilbake på det seinere. Kanskje jeg vil se den finalen fra 1999 en gang, du vet aldri, sier Solskjær, for å påpeke at han ikke ser tilbake på gamle meritter.

Nå vil han føre Manchester United til topps i FA-cupen.

- Det handler om å vinne trofeer. FA-cupfinalen er så fantastisk å spille i. Jeg spilte den i 1999 på Wembley og vant. Etter å ha sett så mange FA-cupfinaler som barn, å kunne gå opp fra garderoben til banen var fantastisk. Det er det vi håper på, å komme til finale. Du håper å vinne alle turneringer du deltar i når du er i en så stor klubb som dette. Jeg vet ikke om du forventer å vinne den, men det handle rom hva vi forventer av en klubb som dette, sier Solskjær, som forteller at han liker det han har sett fra spillerne så langt.

- De har ikke skremt meg ennå. Jeg liker å jobbe med dem. De ønsker å lære og forbedre seg og det er nøkkelen for alle fotballspillere. Hvis du er sulten nok og ydmyk nok til å vite at du har noe å forbedre og jobbe med, vil vi forbedre oss som lag, sier Solskjær.

Møter bunnlag

Championship-klubben Reading ligger nest sist på tabellen og har bare fire seire på de 26 første ligakampene denne sesongen.

Solskjær annonserte før han ble manager at alle spillerne stilte med blanke ark og at han ville rullere en del. Nordmannen har holdt ord, og røper at det vil komme en del endringer mot Reading.

- Det er ingen skader å være bekymret over. Vår forrige kamp var onsdag kveld og nå skal vi spille lørdag formiddag, så det vil komme noen endringer. Mange har spilt fire strake kamper og kjenner juleperioden, så det kan komme en del endringer, kanskje noen flere, men vi er klare for Reading. Spillere vil definitivt få sjansen. Når de er her, er de gode nok til å spille for Manchester United og du stoler på dem, så jeg ser fram til det, sier Solskjær til Manchester Uniteds offisielle app.

Paul Pogba fikk seg en smell da han ble taklet av Jonjo Shelvey mot Newcastle, og kan derfor stå over Reading-kampen.

- Rojo og Smalling er ute. Jeg vet ikke om Paul blir klar for denne kampen. Fellaini skal trene i dag og da er vi kanskje hele troppen, sier Solskjær om skader.

Overgangsvinduet er som kjent åpent og Solskjær fikk også spørsmål om mulige spillerkjøp.

- Klubben hadde sannsynligvis en plan. Du planlegger ikke bare den neste dagen eller den neste måneden. Jeg er sikker på at de har planer. Dette overgangsvinduet har sannsynligvis vært planlagt siden sommeren eller året før. Strukturen i klubben er fenomenal, så jeg er sikker på at de har sine mål. Jeg er her for å komme med min mening om det, og jeg er sikker på at jeg vil sette meg ned med Ed og snakke om det, sier Solskjær og fortsetter:

- Jeg er her for å jobbe med de spillerne jeg har. Jeg må si, spørsmålet var om jeg kunne bedt om mer eller håpet på bedre, jeg syns alle har levert. Så lenge alle spillerne leverer, bør de få en ny sjanse. Det er jobben min også, å forbedre lag og individuelle spillere.