Champions League: PSG - Man Utd

Solskjær: - Ingen har troa på oss

- Jeg tror alle forventer at vi skal ryke ut, og med god margin. Men det skjer ikke med Manchester United, sier Ole Gunnar Solskjær før PSG-kampen.

MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær. Foto: John Sibley / Reuters / John Sibley.
MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær. Foto: John Sibley / Reuters / John Sibley. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Se Paris Saint-Germain - Man United på Viasport 1 fra klokka 21.00.

PARIS / OSLO (Dagbladet): - Det er aldri «mission impossible». Vi må ha det første målet, men skjer det, kan alt skje. Da kommer vi til å ha troa, og de kan begynne å tvile.

Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United drømmer om et comeback for historiebøkene da de gjester Parc des Princes i morgen i returoppgjøret i åttedelsfinalen i Champions League mot PSG.

Det første oppgjøret på Old Trafford kunne knapt gått verre for United. Ikke bare tapte de 2-0, men Paul Pogba ble også utvist i sluttminuttene, noe som gjør at han er utilgjengelig i morgen.

- Stoltheten vår ble såret. Jeg tror alle forventer at vi skal ryke ut, og med god margin. Men det skjer ikke med Manchester United. Stoltheten vår ble såret, men vi kommer til å angripe som vi alltid gjør, sier Solskjær.

- Vi trenger en god plan, og den må følges. Vi har gjort det før. Vi har slått Chelsea, Arsenal og Tottenham, noe som gir oss troa, selv om ingen andre har troa på oss.

Åtte fra eget akademi

I tillegg til Pogbas suspensjon, er Antonio Valencia, Anthony Martial, Juan Mata, Matteo Darmian, Phil Jones, Ander Herrera, Nemanja Matic, Jesse Lingard og Alexis Sánchez, ute med skader.

De mange skadene gjør at Manchester United har med seg fem akademispillere til Paris; Mason Greenwood (17), Tahith Chong (19), Angel Gomes (18), James Garner (17) og Brandon Williams (18).

I tillegg er Scott McTominay, Andreas Pereira og Marcus Rashford med, noe som gjør at United har med seg totalt åtte tidligere eller nåværende akademispillere.

- Alle spillere i denne klubben drømmer om å gjøre det som Rashford har gjort. Det er det de må tro på for å slå gjennom. I morgen kan noen nye unge få sjansen, sier Solskjær om de fem tenåringene.

15 tidligere comeback

Historiebøkene forteller United om 15 tilfeller hvor et lag har gått videre i moderne Champions League-historie etter å ha tapt med to mål eller mer.

- Alle vet at vi kan gjøre det. Resultatene de siste åra … Jeg vil ikke kalle de rare, men Juventus tapte 0-3 hjemme, det er et eksempel. Så Barcelona mot PSG. Det er så mange eksempler på lag som kan forandre slike resultater, sier Solskjær.

Nettopp Paris Saint-Germain hadde hovedrollen i tidenes største opphenting i Champions League-historien, med negative fortegn.

Etter hjemmekampen i åttedelsfinalen mot Barcelona i 16/17-sesongen, ledet PSG 4-0 før returoppgjøret på Camp Nou. Der gjorde Barcelona det utrolige da de vant 6-1, noe som sendte spanjolene videre til kvartfinalen mot alle odds.

- Må stoppe Mbappe

Solskjær fikk også spørsmål om PSG-stjerna Kylian Mbappé, som scoret det ene målet i den forrige kampen.

- Han har allerede startet karrien fantastisk. Det blir spennende å følge resten av karrieren hans. Men jeg håper vi kan stoppe ham i morra. Han er raskt som et lyn og det var artig å følge ham i VM. I morgen blir det vår jobb å stoppe ham, sier nordmannen.

Solskjær er åpen om at han var skuffet etter prestasjonen på hjemmebane.

- Da det sto 0-0 til pause med de skadene vi hadde, snakket vi om å holde nullen. Vi visste at det ble viktig. Jeg er skuffet over måten vi slapp inn mål på. Vi burde ikke ha sluppet inn så billige mål. Men reaksjonen til spillerne har vært gode i de påfølgende kampene. Vi vet at vi kan, sier Solskjær, før han påpeker at det er veldig lett å være etterpåklok:

- På dette nivået blir små feil knallhardt straffet. Du kan komme unna med det i PL noen ganger, men aldri i Champions League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer