SURT: Cardiffs Juan Cala noterte seg for scoring, men på overtid satte Seamus Coleman inn vinnermålet for Everton. Foto: AP Photo/Peter Byrne/NTB Scanpix
SURT: Cardiffs Juan Cala noterte seg for scoring, men på overtid satte Seamus Coleman inn vinnermålet for Everton. Foto: AP Photo/Peter Byrne/NTB ScanpixVis mer

Solskjær: - Jeg skjønner ikke hva vi må gjøre for å få straffe

Cardiff fra himmel til helvete på overtid.

• Everton 2-1 Cardiff (1-0)

LIVERPOOL / OSLO (Dagbladet): En fantastisk oppvisning i målvaktsspill ble punktert av en sen overtidsscoring av Seamus Coleman, et skudd han overhodet ikke hadde kontroll på.

Coleman fikk ballen alene i feltet og skuddet som var tiltenkt beskrivelsen «rakett», forlot foten til iren som en punktert ballong da ballen seilet opp i krysset, i det som kan kalles det vakreste sleivsparket på Goodison Park denne ettermiddagen. 

Etter kampen er Solskjær mest opptatt av å rose spillerne sine, samtidig som han gjør det klart at han føler seg bortdømt. Ikke bare i dag, men helt siden han kom til klubben.

- Jeg skjønner ikke hva vi må gjøre for å få straffe i denne ligaen, sier Solskjær, og sikter til situasjonen hvor Wilfried Zaha ble felt.

- Siden jeg kom hit har det vært fire situasjoner hvor vi får avgjørelsene mot oss. Hver kamp er en stor kamp for oss nå.

Fantastiske Marshall David Marshall hadde en fenomenal førsteomgang der han stoppet både Mirallas, Deulofeu og Lukaku sine forsøk på å overliste skotten i bortemålet.

Det virket nesten som 29-åringen kunne redde alt Everton måtte skyte mot mål i første omgang og var i full strekk ved flere anledninger for å avverge scoring. 

Rask respons Et kvarter ut i andre omgang skulle imidlertid Everton få nettkjenning. Hjemmelaget rullet flott opp på venstresiden ved Leon Osman og det unge spisstalentet, Gerard Deulofeu, kuttet inn fra kanten og plasserte ballen, via et Cardiff-ben, bak Marshall som ikke kunne gjøre stort med målet. Marshall så nok ikke utgangen på det skuddet da ballen lurte seg inn i keeperhjørnet. 

Men gleden skulle bli kortvarig for hjemmelaget da Cardiff fikk et frispark i farlig posisjon. Ballen ble sendt knallhardt inn i feltet og ballen endte opp hos midtstoppen Juan Cala. Og via tre kroppsdeler trillet ballen inn i mål til Cardiff-spillernes ekstase. 

Snytt for straffe? Kampen åpnet seg mer etter 1-1 scoringen og bortefansen følte seg snytt for straffespark etter 82 minutter uten at dommer Roger East var villig til å gi Cardiff muligheten fra 11 meter. Den tidligere United-spissen ble felt innenfor 16-meteren, men usikkert om det var nok kontakt.

Lukaku var nære å gi Everton seieren med et kjempeskudd som nok engang ble stoppet av Marshall. Keeperen har vært Cardiffs beste spiller denne vårsesongen og viste nok en kamp hvor viktig han er i Solskjærs oppstilling.

NOK ET TAP: Solskjær hadde lenge poeng i kikkerten på Goodison Park, men Colemans sleivspark snudde opp ned på tilværelsen for nordmannen. AP Photo/Peter Byrne, PA Wire)
NOK ET TAP: Solskjær hadde lenge poeng i kikkerten på Goodison Park, men Colemans sleivspark snudde opp ned på tilværelsen for nordmannen. AP Photo/Peter Byrne, PA Wire) Vis mer