Solskjær: - Jeg snakket med Røkke om Villa på mandag

Her gir han Dagbladet sin versjon av kaoset i Molde.

- FIKK TILLATELSE: Mens Molde sier de er skuffet over at Ole Gunnar Solskjær dro til England, sier hovedpersonen selv at han fikk klarsignal til å reise over for å snakke med Aston Villa.  
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
- FIKK TILLATELSE: Mens Molde sier de er skuffet over at Ole Gunnar Solskjær dro til England, sier hovedpersonen selv at han fikk klarsignal til å reise over for å snakke med Aston Villa. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær rakk knapt å lande på norsk jord igjen etter møtet med Aston Villa før stormen brøt ut:

Fredag kveld sendte Aker og Kjell Inge Røkke ut en oppsiktsvekkende pressemelding der de opplyste at de kutter den økonomiske støtten til Molde etter sesongen. Den viktigste årsaken var at Solskjær angivelig hadde unnlatt å svare på tre spørsmål, noe Røkke betegnet som «uforenlig med MFK-fellesskapet». 

Litt senere fulgte Molde opp med en pressemelding der de var «evig takknemlig for bidraget og støtten som Kjell Inge Røkke, hans familie og Aker ASA har vist oss opp gjennom årene», og hvor de beklaget at Aker trakk seg ut «som følge av vår managers handlinger».

Dagbladet snakket med Solskjær på telefon litt over klokka 22 i kveld, og leste opp pressemeldingen klubben nettopp hadde sendt ut.

- Hva tenker du når du hører dette?

- Først må jeg bare få si at bidraget han (Røkke) og Aker har gjort for Molde Fotballklubb har vært fantastisk. Der er jeg helt enig med Molde. Klubben har vært avhengige av de pengene, som har bygget opp Molde til det vi er i dag, og gitt oss et fantastisk fundament. Derfor er det beklagelig (at de nå trekker seg ut). Men grunnen til at de trekker seg ut, vil jeg ikke spekulere i før jeg har snakket med Røkke selv, sier Solskjær.

- Klubben ga meg klarsignal
Han forteller at han snakket med millardæren på mandag, altså noen dager før interessen fra Aston Villa ble offentlig kjent.

- Vi hadde en hyggelig prat, hvor jeg sa at Aston Villa var interesserte i å snakke med meg, og at jeg ville høre hva de hadde å si. Jeg snakket med Tarje (N. Jacobsen, Molde-direktør), og klubben ga klarsignal om jeg kunne reise over og prate. Så la Aston Villa forholdene til rette. For at det skulle bli så smooth som mulig, så jeg kunne komme meg fram og tilbake kjapt, sendte de privatfly. Det gjorde at jeg brukte mye mindre energi enn jeg ville gjort på å reise rutefly.

- Du sier du snakket med Røkke om Villa på mandag - hva sa han da?

- Kjell Inge ga en del råd, som han har gjort opp gjennom årene her. Jeg måtte kjenne på hva jeg hadde lyst til, om jeg hadde lyst til å snakke med dem. Men det må jeg si, jeg har aldri vært på jakt etter ny jobb. Det siste halvåret har jeg avslått muligheten til å snakke med mange klubber som spiller i Champions League neste år, som vil være i gruppespillet der, garantert. Og også flere klubber som garantert ville spilt i Premier League. Altså innledende samtaler. Men da Villa ringte, var det en så stor klubb at jeg måtte høre på hva de hadde å si, sier Solskjær.

- Har gitt hypotetiske svar
I etterpåklokskapens lys sier han at det kanskje ville vært lurere å ta vanlig rutefly.

- Privatflyet bidro til mediestormen, så det var litt uheldig. Kanskje det hadde vært bedre å fly 06.35 via København, sier han og koster på seg en liten latter.

- Men nå ble det sånn. Jeg har trening i morgen og kamp på søndag, og takket ja til at de hentet meg, så jeg fikk gjort det smooth og var klar til trening.

- Hva skjedde på møtet med Aston Villa?

- Det som skjedde i dag var at de ble mer kjent med meg, og jeg med dem. De har sikkert mange flere kandidater. Jeg gikk derfra uten å ha forhandlet, uten noe tilbud eller noe som helst. Det er de som styrer med prosessen, det er de som er på jakt, og jeg er veldig happy der jeg er.

Røkke og Aker stilte 17. mai Solskjær følgende tre spørsmål, som de sier de ikke har fått svar på:

* Vurderer du å slutte i inneværende tippeligasesong?
* Vil du ta med deg deler av støtteapparatet?
* Vil du ta med deg noe av MFKs spillerstall over tid?

- Hva er din versjon av det?

- Det som er saken, er at alle de tre er hypotetiske spørsmål. Jeg er ikke tilbudt noen jobb, jeg har ikke fått lovnader om noe som  helst. Jeg svarte på det hypotetisk. Det har jeg gjort siden jeg kom til klubben. Jeg har med meg et støtteapparat hit, vi er et team som jobber sammen, og jeg kan ikke spørre dem om de blir med på noe når det ikke er noe spørre om. Jeg og Tarje (N. Jacobsen) snakket om det, det var ikke noe problem. Det har aldri vært snakk om forhandlinger, men innledende samtaler for å bli kjent med noe.

- Så du har svart?

- Jeg har gitt Tarje hypotetiske svar.

- Ikke mye som overrasker i fotballen
Han svarer diplomatisk på spørsmål om hvordan han opplever det at klubben gikk fra ro og harmoni til fullt kaos nærmest over natta.

- Jeg jobber for Molde Fotballklubb, og det at vi mister en hovedsponsor er selvfølgelig ikke kjekt, uansett hvilket tidspunkt det hadde skjedd på.

- Røkke sies å være rasende, din kommentar til det?

- Jeg vil ikke legge ord eller følelser i munnen på noen, eller svare på at noen føler ditt eller datt.

- Men er du overrasket over det som skjer? 

- I fotball er det ikke mye som overrasker.

- Ønsker du å fortsette i Molde?

- Jeg har jobb i Molde og kontrakt i to år til. I dag har jeg snakket med noen som vil bli kjent med meg, og som jeg har sagt flere ganger var det ikke snakk om noen forhandlinger. Jeg reiste hjem med nye erfaringer. Jeg følte jeg måtte vise Villa den respekten når de første sendte det brevet, og når vi hadde en avtale om at vi kunne møtes, sier Solskjær til Dagbladet.