Solskjær: - Kan ikke trene meg i toppform

LUGANO (Dagbladet :på nettet): Ole Gunnar Solskjær kjører ekstra treningsøkter for å stå best rustet foran EM. Likevel innrømmer spissen at bare én ting hjelper ham i toppform: Spilletid for Manchester United.

I Frankrike-VM i 1998 misset Ole Gunnar Solskjær på enkle sjanser, og fikk gjort lite da han fikk sjansen fra start. Det skal ikke gjenta seg i EM.

- VM var jeg veldig skuffet over. Derfor er de neste to månedene så viktige for meg. Jeg må være i toppform, sier Ole Gunnar til Dagbladet :på nettet.

Egentrening

For siden VM har Solskjær lært ei viktig lekse: Det går ikke an å erstatte matchtrening med egentrening.

- Jeg trodde jeg skulle trene meg i form på egenhånd. Men å trene var ikke det samme som kamper. Jeg kan ikke trene meg i toppform, sier Ole Gunnar.

Likevel kjører han på masse egentrening sammen med reservelagstrener Jim Ryan i Manchester United. Uten å tro at det bringer ham opp til det aller høyeste nivået.

- Når jeg ikke spiller kamper jeg trene ekstra, sier han.

- Men du sier du trenger kamptid for å komme i toppform?

_|Ja, det er bare å stå på. Jeg må spille så ofte som mulig, sier Ole Gunnar.

Frustrert

I den seinere tida har Solskjær også fått mer tid på banen enn før i sesongen. Likevel havner han bak både Dwight Yorke og Andy Cole i spisskøen når United spiller de viktige kampene.

- Er Semb fornøyd med matchtreningen du får for tida?

- Det har han ikke sagt noe om, sier Solskjær og forteller at han var langt nede da han satt klistrer til benken i vinter.

- Ja, jeg var frustrert, men jeg sa aldri i alvor at jeg ville bort fra Manchester United, sier Ole Gunnar.