Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær: - Mer eller mindre umulig

Ole Gunnar Solskjær om bragden Manchester United klarte i 1999. Liverpool måtte gi tapt denne sesongen.

TIDLIG PÅ PLASS: Ole Gunnar Solskjær på vei inn til treningsfeltet Carrington. Foto: NTB Scanpix
TIDLIG PÅ PLASS: Ole Gunnar Solskjær på vei inn til treningsfeltet Carrington. Foto: NTB Scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Wayne Rooney og Derby til duell i FA-cupen torsdag.

Det er tredje gang lagene møtes i løpet av fire sesonger, men det er første gang at spillende trener Rooney er motstander. Angriperen står med fire mål på 14 kamper for «The Rams» denne sesongen.

- Han har vært en fantastisk spiller for Manchester United. Han spilte her så lenge, han er klubbens toppscorer. For meg undervurderte ikke fansen ham, alle satte pris på det han gjorde for oss. Han vil få en god mottakelse fra bortefansen i den kampen, sier Solskjær på pressekonferansen i forkant.

- Han er en trussel i og rundt boksen, på dødballer. I denne kampen vil han vise hva han kan, vise at det fortsatt er liv i en gammel hund. Vi må være på tå hev og ikke gi ham rom, sier Solskjær, som også fleipet med sin tidligere lagkamerat:

- Alle målene han scorer mot oss, vil bli trukket fra totalen hans. Så han bør ikke score for mange.

Solskjær tror også Rooney vil bli en god manager en dag.

- Jeg tror han ønsker å bli værende i fotballen, slik mange av oss ønsker. Han er en fantastisk person og får alle til å føle seg bra, om du er 80 år eller 10 år gammel. Han var Noahs (Solskjærs sønn, journ.anm.) favorittspiller, ikke bare for det han gjorde som spiller, men personen han var. Jeg er sikker på at han vil påvirke spillerne når han blir manager. Han er så entusiastisk når det gjelder spillet, som han kjenner godt, sier Solskjær.

SPILLENDE TRENER: Wayne Rooney. Foto: NTB Scanpix
SPILLENDE TRENER: Wayne Rooney. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Umulig

Liverpool røyk ut i FA-cupen mot Chelsea tirsdag kveld, og mistet samtidig muligheten til å ta «The Treble», slik Manchester United gjorde i 1999 da klubben vant Premier League, FA-cupen og Champions League.

- For meg var det en fantastisk finale å spille i 1999. Det var sesongens siste kamp. Du kan aldri undervurdere FA-cupen og hva det betyr for fansen, spillerne og klubben. Det var fantastisk å vinne The Treble, sier Solskjær.

Nordmannen er klar på at det vil bli veldig vanskelig å klare den bragden igjen.

- Vi håper vi vil klare det igjen, men det er en vanskelig oppgave, det er mer eller mindre umulig. Det er så mange gode lag rundt forbi. Det har endret seg her hjemme, det er bedre lag her nå. Det var enten oss eller Arsenal i 1999, nå er det flere lag, sier Solskjær.

MATCHVINNER: Ole Gunnar Solskjær sendte Liverpool ut av FA-cupen i 1999 med en 2-1-scoring på overtid i fjerde runde. Seinere vant Manchester United cupen. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER: Ole Gunnar Solskjær sendte Liverpool ut av FA-cupen i 1999 med en 2-1-scoring på overtid i fjerde runde. Seinere vant Manchester United cupen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pogba snart i trening

De røde står med åtte strake kamper uten tap i alle turneringer, og etter kampen mot Derby venter tøffe oppgjør mot Manchester City og Tottenham.

BESØK: Ole Gunnar Solskjær fikk en varm mottakelse da han besøkte sin gamle klubb, Molde FK i februar. Video: Molde FK/Rødt Kort. Vis mer

Aaron Wan-Bissaka og Daniel James vil trolig miste kampen mot Derby på grunn av mindre smeller, ifølge Solskjær. Paul Pogba er trolig tilbake i trening neste uke.

- Paul jobber fortsatt med fysioterapeuter ute. Han vil ikke trene med A-laget før neste uke, så la oss se hvor lag tid det tar. Men han trenger litt tid på trening, for å komme tilbake i kampform, sier Solskjær.

Kvartfinalen i FA-cupens trekkes allerede onsdag kveld, noe som betyr at Manchester United vil vite hvem de vil møte dersom de slår ut Derby. Forrige sesong røyk Manchester United ut mot Wolverhampton i FA-cupens kvartfinale.

Hele Norges coronakart