Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær: - Mitt beste gull

Sir Alex Ferguson trakk opp det som ble plassert foran ham mens Ole Gunnar Solskjær satt hjemme og oppdaterte hjemmesiden sin. Manchester United er seriemestere og alle røde gleder seg.

- Jeg føler meg selvfølgelig priviligert som får lov til å spille for en så stor og tradisjonsrik klubb, skriver Ole Gunnar Solskjær etter Arsenals 3- 2-tap mot Leeds i går.

- For meg er dette det beste seriegullet. For femte gang får jeg lov til å holde trofeet over hodet. Jeg gleder meg til å få beviset på at vi er det beste laget i England.

For noen uker siden sa Ole Gunnar Solskjær at å vinne ligaen 2002/2003 ville være dette lagets største prestasjon noensinne. Han gikk ikke tilbake på det i går.

Takker Eirik Bakke

- Jeg kan vel ikke det, skriver han.

- Kan heller prøve å begrunne det med at vi har slitt med langtidsskader på nøkkelspillere. Flere måtte operere tidlig i sesongen, men vi holdt sånn noenlunne følge likevel. Dette gjorde at vi mot slutten av sesongen har hatt nesten full stall og det vises på resultatene vi har oppnådd.

- Vi har ikke tapt i serien i 2003, noe som er seriemestertakter.

Hvordan Ole Gunnar Solskjær reagerte da Leeds-spissen Mark Viduka tredde den Premier League-avgjørende ballen forbi David Seaman og et sorgtungt Highbury vet vi ingen ting om. Ei heller om han så kampen på TV. Men han hyller sin firma-venn Eirik Bakke.

Og foreslår at Leeds-spilleren får en liten bonus som takk for hjelpen.

- Godt jobba, Eirik! Du gjorde Solution (firmaet) stolt i dag. Kanskje venter det en liten bonus også.

Skriver Ole Gunnar Solskjær.

Ferguson feiret hjemme

Alex Ferguson har derimot ikke skrevet et ord. Bare snakket og skålt i glede.

- Jeg venter noen venner på besøk, sa United-manageren i går kveld - totalt henrykt. Leeds-triumfen på Highbury var nemlig fotballresultatet han ventet på. For det er ingen tvil om at Sir Alex Fergusons gode navn og rykte trengte dette trofeet.

Og at han ventet på det.

- Jeg tviler aldri på Manchester United, sier Solskjær-bossen. - Jeg vet hva de er gode for. Når du arbeider med en gruppe over lang tid blir du godt kjent med dem. Jeg vet at de tar en utfordring.

Og:

- Etter at vi tapte mot Manchester City (9. november) spurte jeg om de var sultne nok. Dette er unge menn som er veldig rike - du er nødt til å stille spørsmålet. Og etter det gikk vi inn i en veldig god periode.

- Du kan ikke stoppe et lag som er i en slik form, sier Sir Alex.

Nistelrooy i ekstase

Ole Gunnar Solskjær varslet lørdag at han sansynligvis ikke kom til å se Arsenal-Leeds på TV. Han hadde jo United-fri og andre ting å gjøre. Men Ruud van Nistelrooy - målscoreren som får hovedæren for Manchester Uniteds 15. ligattittel - satt spikret foran boksen.

Og trodde knapt det han så.

- Å se kampen på TV var virkelig slitsomt, sier van Nistelrooy. - Det var så nervepirrende og utrolig spennende. Og da Mark Viduka scoret (3-2) hoppet jeg opp og ned foran TV.

- De fem minuttene med tilleggstid var nær ved å ta livet av meg.

Om følelsene ut over øyeblikket sier nederlenderen:

- Det er helt utrolig. Vi har jobbet så hardt for det alle sammen. Og fordi vi lå så dårlig an underveis er dette helt utrolig.

- Måten vi vant på er ikke til å fatte.

Wenger gratulerte

Arsenal-manager Arsene Wenger gratulerte selvfølgelig sin tøffeste rival, Sir Alex Ferguson, og alle de andre som vant.

- Det er bare å gratulere dem, sier han. - Jeg føler ikke at vi har kastet bort seriegullet sjøl om vi ledet med 10 poeng en stund. Men det skjedde noe med laget etter at vi tapte for Valencia i Champions League (Carew scoret to - hva med bonus til ham også, Solskjær?). Etter det har vi ikke hatt den samme flyten i forsvarspillet.

SJANSELØS: Her er øyeblikket der stillheten senker seg over Highbury. Arsenal-keeper David Seaman er sjanseløs på et skudd fra Mark Viduka. Leeds går opp til 3- 2 og Arsenal må innse at slaget om Premier League-gullet er tapt.
GULLGUTT: Ole Gunnar Solskjær jublet etter at Manchester United slo Charlton 4- 1 på lørdag. I går tok United-gutta ligagullet fra TV-stolen etter Arsenals sjokktap mot Leeds.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media