<strong>GODE KOMPISER:</strong> Ole Gunnar Solskjær og agent Jim Solbakken i baksetet på vei til Lowry Hotell i Manchester i desember. Foto: Paul Cousans/Zenpix Ltd / NTB scanpix
GODE KOMPISER: Ole Gunnar Solskjær og agent Jim Solbakken i baksetet på vei til Lowry Hotell i Manchester i desember. Foto: Paul Cousans/Zenpix Ltd / NTB scanpix Vis mer

Tottenham-Manchester United søndag klokka 17.30

Solskjær: - Norske medier gikk for langt

Kritiserte norske medier for dekningen av bestekompis og agent Jim Solbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et podkastintervju med den svenske journalisten Olof Lundh forteller Ole Gunnar Solskjær om hvordan han opplevde norske mediers dekning av forholdet mellom ham og kompisen Jim Solbakken.

Jim Solbakken er agent for flere av spillerne Ole Gunnar Solskjær har trent.

- Det var en heksejakt på ham som var helt «out of place». Selvfølgelig snakker ikke jeg med journalister jeg føler skriver løgn og fanteri og vrir situasjoner. Det blir for personlig. Er det én mann jeg stoler 100 prosent på, så er det Jim Solbakken, sa Solskjær i intervjuet.

- Opplevde du at norske medier gikk for langt?

- Ja.

- Aldri snakket om penger

Solskjær sier videre at Solbakken er hans beste venn, før Lundh kommer med et oppfølgingsspørsmål:

- Forstår du at det ble spørsmål som handlet om at din beste venn var agent for spillere som du hadde en kobling til?

- Jeg har kontakt med veldig mange agenter og har aldri gjort forhandlinger om lønn eller overgangssum med agent. Det overlater jeg til klubben. Jim og jeg har aldri snakket om penger.

Flere av spillerne Solbakken representerte skiftet til klubben Solskjær representerte, blant annet gikk Solbakken-spillerne Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget og Mats Møller Dæhli til Cardiff da Solskjær var trener der.

I et intervju med VG i 2014 uttalte Solbakken at han aldri har representert Solskjær i en overgang.

I fjor tjente for øvrig Solbakken 19 millioner før skatt, hans beste resultat noensinne, ifølge DN.

Tøff oppgave

Intervjuet med Solskjær ble gjort før han ble ansatt i Manchester United. På spørsmål om han ville trene klubben svarte han kontant «ja», før han svarte følgende på spørsmålet om hvor trolig han tror det er:

- 0 prosent! Haha. Jeg har Manchester United-DNA-et, men skal du være realistisk er det 0,00001 prosent. Det var det som fotballspiller også. Men jeg endte jo opp med å spille for United, så du vet aldri i livet.

Til helgen får Solskjær sin tøffeste oppgave som manager så langt. Manchester United møter Tottenham borte. Tottenham ligger på 3. plass, ti poeng foran United. I det omvendte oppgjøret på Old Trafford i august, da José Mourinho var trener, vant Tottenham hele 3-0.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer