Solskjær: - Si ja, Carew

BLACKBURN (Dagbladet): - Når en av verdens største fotballklubber er etter deg, blir valget enkelt, sier Ole Gunnar Solskjær. Med andre ord: Hvis Manchester United legger en kontrakt foran John Carew, bør Vålerengas 19-åring skrive under.

- Sånn var det i hvert fall for meg, sier Ole Gunnar til Dagbladet. - Du sier jo ikke nei til Manchester United. Og derfor hadde jeg skrevet under sjøl på den lønna jeg hadde som Molde-spiller.

- Det er ikke pengene som er i fokus når United vil ha deg i stallen.

Men:

Ole Gunnar Solskjær var 23 år da han reiste til Old Trafford. John Carew - som avslutter videregående til sommeren - er bare 19.

- Et godt poeng, sier Ole Gunnar. - Da jeg var 19 år, spilte jeg for Clausenengen i 3. divisjon. Men folk er forskjellige, og jeg kan ikke sitte her og sette meg inn i John Carews situasjon.

- Men at United er en helt fantastisk klubb - det kan jeg skrive under på.

Forelsket i United

Hvis John Carew har et snev av den United-kjærligheten Ole Gunnar Solskjær står opp med, trener med og legger seg med hver eneste kveld, så blir han en Ferguson-mann, han også. Da spiller det ingen rolle at den umiddelbare konkurransen heter Yorke, Cole, Sheringham og Solskjær. Og er han i tvil - og tar en telefon til sin spiss-landsmann - får han det svaret Ole Gunnar Solskjær ga meg i går ettermiddag:

- Det er ingen ting å lure på.

Fordi:

- I Manchester United får du alle de utfordringene du har lyst på som fotballspiller, sier Ole Gunnar Solskjær. - Dette er en klubb hvor du virkelig får sjansen til å utvikle deg. Og se på meg - jeg har jo klart meg bra. Og stortrives.

Godt tredjevalg

Men så var det trengselen da. Og herrene Dwight Yorke og Andy Cole, som med sine 26 scoringer fordelt helt broderlig har gjort 10-målsmann Solskjær til et tredjevalg.

- Det sier seg sjøl når de to gutta der er så bra som de er, sier Ole Gunnar. - Fordi jeg er spiss, jeg også, er jeg tredjevalg akkurat nå. Men jeg er et bra alternativ - det føler jeg i hvert fall sjøl.

Og:

- Ferguson er ikke redd for å bruke meg hvis han er «nødt» til det.

- Men kan en 19-åring med minimal fartstid i norsk toppfotball klare en slik utfordring?

- Er du interessert i å klare det, er alt mulig, sier Ole Gunnar Solskjær.