Ole Gunnar Solskjærs overgangsplaner

Solskjær: - Slike spillere vil jeg ha

Ole Gunnar Solskjær avslører hva slags spillertyper han ønsker seg.

MANAGER: Ole Gunnar Solskjær er allerede i gang med å lete etter nye spillere sammen med klubbens støtteapparat. Foto: Reuters/Lee Smith
MANAGER: Ole Gunnar Solskjær er allerede i gang med å lete etter nye spillere sammen med klubbens støtteapparat. Foto: Reuters/Lee SmithVis mer

I starten brukte Ole Gunnar Solskjær nesten hvert intervju og pressekonferanse til å rose Manchester United-spillerne opp i skyene, og fortelle at de var en fantastisk gruppe å jobbe sammen med. Alle skulle få sjansen til å bevise at de fortjente en plass på laget, inkludert klubbens unge, håpefulle talenter.

Etter nesten et halvt år i jobben har nordmannen fått tid til å evaluere spillermaterialet, og etter at de fleste har fått flere sjanser, har pipa begynt å få en annen lyd.

De siste ukene har Solskjær mer enn antydet at det vil bli store utskiftninger i stallen denne sommeren, og manageren har virket misfornøyd med flere av stjernene sine.

- Jeg kommer til å ha siste ord når spillere skal inn eller ut. Vi har møter jevnlig, og jeg er fornøyd med hvordan det går nå, uttalte han etter Huddersfield-kampen.

SOLSKJÆR-TATOVERING: Tor Henrik Stensland yppet seg på Twitter. Nå har han tatt straffen sin. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Riktige verdier

United blir jevnlig koblet til et lass med spillere, og det er vanskelig å vite hva man kan ta for god fisk.

Kalidou Koulibaly blir hyppigst nevnt som en ønsket midtstopper. Jadon Sancho fra Dortmund skal være topprioriteten på kanten, og passer godt inn i klubbens angivelige ønske om å signere unge, britiske spillere. Det samme gjør Aaron Wan-Bissaka, som skal være Solskjærs foretrukne valg på høyreback.

TALENT: Jadon Sancho skal stå høyt på overgangslista. Foto: NTB scanpix
TALENT: Jadon Sancho skal stå høyt på overgangslista. Foto: NTB scanpix Vis mer

Alt er imidlertid fremdeles på ryktestadiet, og i et intervju med manutd.com går ikke Solskjær nærmere innpå konkrete navn.

Det han derimot avslører er hvilke spillertyper han vil ønske velkommen til Old Trafford.

- Vi prøver å lære spillerne våre og ungdommene til å bli skikkelige folk. De beste spillerne er også de beste menneskene, mener jeg. Du må ha det riktige verdigrunnlaget og riktig innstilling om du skal spille for Manchester United. Du må også ha de riktige kvalitetene, for fansen ønsker å se underholdende spillere, innleder han.

- Livet avhenger av det

Statistikk viser at United-spillerne løp mer under Solskjær enn under forgjengeren, José Mourinho.

Kristiansunderen ønsker en spillestil med høyere press, mer intensitet og spillere som ofrer seg for laget og supporterne.

- Vi vil se forsvarere som forsvarer seg som om livet avhenger av det. Det er det aller viktigste. Når vi presser høyt med Jesse (Lingard) og Marcus (Rashford), som i kampene mot Barcelona, PSG, Liverpool og Chelsea, applauderer fansen spisser som takler. Det har alltid vært en del av kulturen i klubben.

- Du må ha den arbeidsmoralen og vi speider på markedet for å prøve å finne de riktige typene, legger han til.

Spillere skal ut og spillere skal inn, og Solskjær gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- Jeg er gira på hele prosjektet. Jeg vet at det er et stort ansvar å lede denne fantastiske klubben. Det eneste jeg kan love er at jeg vil gjøre så godt jeg kan.

Spillerflukt

Det kommer etter alt å dømme til å bli en hektisk sommer på Old Trafford. For spillerflukten er allerede i gang. Bare i forbindelse med helgas siste serierunde takket to kjente ansikter for seg i klubben.

Antonio Valencia har spilt i United i ti år, men spesielt den siste sesongen har det blitt lite spilletid for høyrebacken. Nå er han ikke lenger ønsket i Solskjærs mannskap.

Klubben forsøkte å beholde Ander Herrera, men de var ikke villige til å innfri spillerens lønnskrav. Spanjolen er en av fansens høyest elskede spillere, men i før Cardiff-kampen offentliggjorde klubben at midtbanespilleren har spilt sin siste kamp. PSG skal være høyaktuell som hans neste stoppested.

Det er også usikkerhet rundt flere andre navn. I likhet med Herrera og Valencia, går også Juan Matas kontrakt ut til sommeren. Han er en annen fanfavoritt, men foreløpig har ikke United sikret seg hans tjenester videre.

Marcus Rashford og David de Gea er spillere United ønsker å beholde, og med kontrakter som går ut neste sommer begynner det å haste. Rashford er Manchester-gutt og kommer trolig til å signere på papirene til slutt, mens det er mer usikkerhet rundt spanjolen. Stjernekeeperen forsvinner imidlertid neppe allerede denne sommeren.

Romelu Lukaku har ved gjentatte anledninger uttrykt et ønske om å en dag spille i Italia, og flere Serie A-klubber skal være interesserte. Belgieren er ikke et soleklart førstevalg i United, så gjenstår det å se om han forsvinner.

I forsvar er det en rekke usikkerhetsmomenter. Ashley Young er 33 år gammel og har vært gjenstand for mye kritikk i løpet av sesongen. Marcos Rojo startet bare to kamper denne sesongen, mens Matteo Darmian startet fem. Begge to skal bli sett på som overflødige på Old Trafford. United har lenge vært koblet til en ny midtstopper, og hvilke tanker Solskjær har om Phil Jones, Chris Smalling og Eric Bailly er uvisst. Victor Lindelöf virker å være førstevalget, men han trenger en trygg partner i midtforsvaret.