MOLDE-MANAGER:  Ole Gunnar Solskjær. Foto: Willie Vass / NTB Scanpix
MOLDE-MANAGER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Willie Vass / NTB ScanpixVis mer

Solskjær: - Tungt å være United-supporter

Men har respekt for Louis van Gaal.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (43) teller ned til seriestart med Molde. Søndag er Tromsø sesongens første motstander på Aker Stadion.

Gjennom vinteren har Solskjær naturligvis rukket å ha et øye med gamleklubben Manchester United. Å si at ting er som i glansdagene blir en overdrivelse.

- Det er tungt å være United-supporter. Når du føler at laget er på glid, så blir det tap igjen - sånn som i helga, sier Solskjær, og sikter til 0-1-tapet for West Bromwich.

126 mål Han spilte i United fra 1996 til 2007. På 366 kamper scoret han utrolige 126 mål. Nå ligger laget på sjetteplass. Opp til serieleder Leicester er det 13 poeng. Opp til Manchester City på Champions League-plass er det tre poeng.

- Fire av mine gamle disipler spiller på Leicester. Det er artig å følge med dem også, sier Solskjær til Dagbladet.

Kritikerne mener United ikke lenger begeistrer. Når toppresultatene uteblir i tillegg, blir det pipekonsert og tilløp til krakilsk stemning på Old Trafford.

- Hva synes du om lederstilen til Louis van Gaal?

- Det vet jeg ikke nok om. Men van Gaal er en veldig høyt merittert manager som jeg har stor respekt for, sier Solskjær.

- Gull er ambisjonene Selv om han har sterke følelser for det som skjer på Old Trafford, er det nå Molde som gjelder. Etter fjorårets sjetteplass - der Solskjær kom inn i oktober - er gull ambisjonene denne sesongen.

- Målet er gull. Men så vet vi at det blir vanskelig. I fjor var det tett mellom lagene fra to til seks. Rosenborg var suveren. I år håper vi å gi dem konkurranse.

Solskjær fortsetter:

- Vi har gjort noen veldig friske signeringer med unggutter som kommer til å prege Tippeligaen framover. Men de er urutinerte. Derfor vil spillere som Eidur Gudjohnsen og Vegard Forren være limet i laget, påpeker Solskjær.

LEGENDESTATUS:  Ole Gunnar Solskjær scoret vinnermålet mot Bayern München i Champions League-finalen i 1999. I dag virker klubben å være lysår unna en finale i Champions League. Foto: NTB Scanpix
LEGENDESTATUS: Ole Gunnar Solskjær scoret vinnermålet mot Bayern München i Champions League-finalen i 1999. I dag virker klubben å være lysår unna en finale i Champions League. Foto: NTB Scanpix Vis mer