Solskjær: - Vi må spille mer direkte

Ole Gunnar Solskjærs resept for å få Manchester United på skinnene er klar: Spill mer rett mot mål, lag avgjørende scoringer.

Hvem vinner Champions League-gruppene? Stem her! Uten at United klarer å få orden på disse to punktene, er Solskjær redd for at klubben går mot en ny tittelløs sesong fylt av skuffelser. Det sier nordmannen i et intervju med Manchester Uniteds egen TV-kanal MUTV.

Tre seirer på åtte forsøk denne sesongen er ikke det Solskjær hadde håpet på.

- Dette er vår verste start i Premier League noensinne, men vi vet at vi er nødt til å få orden på det nå. Det tok sin tid før vi begynte å spille god fotball sist sesong også, og vi er nødt til å opptre som et lag igjen, mener Solskjær foran onsdagens mesterligaoppgjør mot Maccaba Haifa.

For omstendelig

- Når vi opptrer som et lag er vi best i England, men uheldigvis stemmer det ikke foran mål i øyeblikket. Noen ganger spiller vi for omstendelig, der en pasning i bakrommet er nok til å holde oss gående. Alle vil score fine mål, men ofte er det rett å gå tilbake til basis ved å være mer direkte - slå langt og bredt, sier Solskjær.

Solskjær er ikke så opptatt av antall scoringer.

- Det er greit å lage over 80 scoringer i løpet av sesongen, men de viktige scoringene er dem som burde ha kommet i 0-0-kamper eller i kamper der du taper 1-0. Sist år tapte vi 1-0 fire ganger på de seks hjemmetapene våre. Det er i slike kamper du må score, mener Solskjær.

Viktigst å vinne

Denne sesongen står han og spissmakker Ruud van Nistelrooy bare med ett seriemål hver. I kvalifiseringen til mesterligaen sist måned sto de to bak tre mål.

Solskjær mener at seier over Maccabi Haifa er det som trengs for å få United inn på rett spor igjen.

- Det viktigste er å vinne igjen. Det spiller ingen rolle om vi begynner å vinne i serien eller i mesterligaen. Vi er bare nødt til å vinne den neste kampen og ta det steg for steg, sier Ole Gunnar Solskjær.

(NTB-Reuters)

MER DIREKTE: Ole Gunnar Solskjær mener United må tilbake til det enkle for å finne tilbake til seiersformen.