Solskjær & Co på troféjakt

Mange rykter rundt Michael Owens rumpeskade i går, men mye tyder på at en hoven Owen ikke rekker sesongens viktigste lunsjavtale: møtet med Manchester United på Old Trafford i dag.

I dag starter Manchester United et 18 dagers råkjør i jakten på heder og ære. Laget skal ut i to kvartfinaler mot Real Madrid i Champions League samt møte sine to tøffeste konkurrenter, Arsenal og Newcastle, og erkerivalen Liverpool.

Dermed er den giftigste trusselen mot United kanskje borte - i hvert fall redusert. Owen har scoret mål i Liverpools fire siste kamper i Premier League, og i seks av lagets åtte siste kamper. Owen er den viktigste årsaken til at Liverpool har kommet tilbake på vinnersporet - bare to poeng bak 4. plassen som gir Champions League-muligheter til høsten.

Men sparket han fikk bak i skinka i landskampen mot Tyrkia, har gjort Owen hoven og sår.

- Jeg har aldri hatt ei hoven rumpe før, så jeg vet ikke hvor lang tid dette vil ta, sier Owen.

Ikke råd

Uansett må United vinne i dag for å henge med i ligakjøret. Klubben misset alle trofeene forrige sesong. Det gjorde vondt. I år har klubben allerede tapt ligacupfinalen mot Liverpool.

- Vi må vinne resten av kampene våre, sier Ole Gunnar Solskjær. Han er klar over hvor tøft det vil bli.

De neste 18 dagene skal United ut mot Liverpool, Real Madrid, Newcastle, Arsenal, Blackburn og Real Madrid. Tap kan fort bety null trofeer igjen til Manchester United. Det har ikke klubben råd til.

Fantastiske kamper

- Det kommer til å bli en stor måned, med fantastiske kamper, sier sir Alex Ferguson til Reuters. - Vinner vi våre gjenstående kamper, vinner vi også Premier League.

Han vet at det ikke er fullt så enkelt, men det er likevel den faktiske situasjonen.

Det United-sjefen også vet er at Arsenal og Newcastle har et langt enklere program de neste ukene. Klubbene er ute av Champions Legue, og begge tar imot Manchester United hjemme i serieinnspurten.

- Vi er ute av Champions League, og kan konsentrere oss om ligaen og cupen, sier Arsenals toppscorer Thierry Henry. - Vi elsker FA-cupen, og tar den gjerne igjen.

Super-Shearer

Arsenal vant The Double forrige sesong, og ligger veldig godt an til å gjenta bedriften. Bare Sheffield United står i veien for en ny FA-cupfinale på Millenium Stadium i Cardiff.

Newcastle har bare serien å tenke på, og skal ut i en tøff bortematch mot Everton på Godison Park i morgen. Men nå lukter The Magpies seriegull, 76 år etter sin forrige tittel. Klubben er bare fem poeng bak Arsenal og tre bak Manchester United, og det er stadig 21 å spille om. Kaptein Alan Shearer får mye av æren for Newcastles suksess.

- Alan scorer ikke bare bøttevis av mål, men jobber også hardt med alle deler av spillet sitt for å bli komplett, sier den tidligere storspilleren Malcolm MacDonald.

Supermac mener at hemmeligheten bak Shearers suksess er at han bruker alle sine styrker og kamuflerer sine svakheter.

Manchester United kan lede Premier Leaugue noen timer hvis Liverpool beseires, for Arsenal har avspark først to og en halv time seinere borte mot Aston Villa.

- Jeg tror presset er like stort på alle tre topplagene, sier sir Alex. - Vi må se opp for Newcastle, men det viktigste for oss er å gjøre jobben vår, og det syns jeg vi klarer bra.

Gunners i førersetet

Arsenal sitter stadig i Premier Leagues førersete, og har absolutt ingen planer om å gi fra seg plassen.

- Vi er i en veldig god posisjon til å vinne Premier League igjen, sier Thierry Henry. - Uansett, klubben som vinner serien fortjener det - for du kan ikke skylde på uflaks etter 38 kamper. NB! Michael Owen har ryggproblemer etter Englands midtukekamp mot Tyrkia og spiller neppe. John Arne Riise, som har scoret vakkert mot Manchester United, er klar for mer moro: - Vi har sju kamper igjen, og vi går inn for å vinne alle. Det spiller ingen rolle hvem motstanderen er.

Topplagenes kamper:

Arsenal

5.4.: Aston Villa- Arsenal

13.4.: Arsenal- Sheffield United

(semifinale i FA-cupen)

16.4.: Arsenal- Manchester U.

19.4.: Middlesbrough-Arsenal

Manchester United

5.4.: United- Liverpool

8.4.: Real Madrid- United

(kvartfinale i Champions League)

12.4.: Newcastle- United

16.4.: Arsenal- United

19.4.:United- Blackburn

23.4.: United- Real Madrid

(kvartfinale i Champions League)

Newcastle

6.4.: Everton- Newcastle

12.4.: Newcastle- United

19.4.: Fulham- Newcastle

21.4.: Newcastle- Aston Villa

SPORT PÅ TV

Premier League

Manchester U.- Liverpool

I dag Canal Plus kl. 13.30

MÅ VINNE: - Vi må vinne resten av kampene våre, sier Ole Gunnar Solskjær. Han og Ruud van Nistelrooy er klar over hvor tøft det vil bli.