Solskjær:- Den tøffeste motstanderen vi kunne fått

Ser fram til russisk motstand i Europa League.

 VANSKELIG:  Ole Gunnar Solskjær innrømmer at Molde ikke kunne fått vanskeligere motstand i Europa. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VANSKELIG: Ole Gunnar Solskjær innrømmer at Molde ikke kunne fått vanskeligere motstand i Europa. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Molde møter russiske Rubin Kazan i 4. kvalifiseringsrunde til europaligaen i fotball.

- Den tøffeste motstanderen vi kunne fått, fastslo manager Ole Gunnar Solskjær.

 Den regjerende seriemester var så uheldig som mulig i trekningen med tanke på det sportslige nivået. Rubin har bred erfaring fra både mester- og europaliga de siste årene. Senest i 2009 sjokkerte russerne Barcelona med 2-1-seier på bortebane.

Gode resultatet - Det blir tøft. De var i kvartfinalene i europaligaen i fjor og slo Chelsea 3-2 på hjemmebane (4-5-tap sammenlagt). Jeg mener også å huske at de slo Inter 3-0 i gruppespillet. Dette var den tøffeste motstanderen vi kunne fått, men vi gleder oss, sa Solskjær til MFKs nettsted.

Forrige sesong ble det stopp i den nevnte kvartfinalen for laget fra Kazan. Fra før hadde Rubin slått ut Atlético Madrid og Levante i cupspillet.

Molde deltok også i europaligaen sist sesong. Ole Gunnar Solskjærs menn ble slått ut i gruppespillet etter to seirer over Stuttgart og to tap for både FC København og Steaua Bucuresti.

Vanskelig for TIL For Tromsø står en vanskelig tur til Tyrkia for tur. Besiktas ble nummer tre i hjemlig liga sist sesong. Laget har nådd kvartfinalen i mesterligaen (1987) og europaligaen (daværende UEFA-cupen, 2003).

- Det er det sterkeste laget av de fem vi kunne fått. Det vil være en stor bombe om vi går videre. Det er alltid en mulighet, men sjansen er liten, sa TIL-trener Agnar Christensen til Nordlys.

Samtidig er det ikke helt sikkert at Besiktas får delta i turneringen. Laget var i utgangspunktet utestengt fra E-cup i ett år etter å ha vært involvert i en kampfiksingssak. Tyrkerne har anket saken til Idrettens voldgiftsrett og venter på en beslutning.

- Det må de ha avgjort før kvalifiseringskampene spilles, mener Christensen.

Både Tromsø og Molde spiller på hjemmebane først 22. august. Returkampene spilles uken etter.

(NTB)