Manchester United:

Solskjær advarer egne spillere

Ole Gunnar Solskjær advarer egne spillere, mens gullgutten Scott McTominay hyller José Mourinho.

ADVARER: Ole Gunnar Solskjær advarer egne spillere om at de er nødt til å vise at de er sultne på å forbedre seg, om de har lyst til å bli værende. FOTO: Craig Mercer / Sport Image / NTB Scanpix
ADVARER: Ole Gunnar Solskjær advarer egne spillere om at de er nødt til å vise at de er sultne på å forbedre seg, om de har lyst til å bli værende. FOTO: Craig Mercer / Sport Image / NTB ScanpixVis mer

Det drar seg til i kampen om en Champions League-billett, og søndag ettermiddag møter Manchester United Everton til dyst. I opptakten til kampen kommer Ole Gunnar Solskjær med en advarsel til egne spillere.

- Som klubb kan vi ikke bære spillere. Alle må ta eierskap, utvikle seg og vise at de er sultne på å forbedre seg både individuelt og som et lag, sier Solskjær ifølge The Telegraph.

- Ikke bare Alexis

Solskjærs chilenske stjerne Alexis Sanches er en av spillerne som ikke har prestert på et forventet nivå. I løpet av årets sesong har han bare scoret to mål, samt at han bare har startet fem kamper under Solskjær.

- Jeg snakker ikke bare om Alexis. De samme kravene stilles til alle andre også. Men når det gjelder Alexis, så har han ikke vært heldig med skader, sier Solskjær og tilføyer:

- Siden jeg kom hit, har han vært utsatt for to langtidsskader som ikke har vært særlig fordelaktig for ham, sier Solskjær og opplyser at han for tida ser på hvilke spillere han vil beholde i klubben.

- Alexis er et fantastisk talent når han er på sitt beste. Nå ønsker vi at han skal prestere for oss.

SOLSKJÆR MAGASINET: Ole Gunnar Solskjær og hans menn er klare for å kjempe mot Lionel Messi og Barcelona om semifinaleplassen i Champions League. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Avvise gigantisk kjøpefest

Det har vært mye snakk om hvordan Ole Gunnar Solskjær vil takle sitt første overgangsmarked som Manchester United-manager, og mange har snakket om at Sanchez er en av spillerne som kan bli nødt til å forlate Old Trafford til sommeren.

Solskjær bekrefter at han vil hente nye spillere, men han avviser at han vil ta helt av.

- Vi kommer til å hente noen nye spillere i sommer, men jeg tror ikke du kan forvente at det kommer seks. Jeg tror nok enhver manager ikke ville ønsket så store endringer. Vi ønsker å bygge opp et nytt lag, men det må skje gradvis over flere overgangsvinduer, sier nordmøringen ifølge The Guardian.

Gullgutt hyller Mourinho

En annen som har uttalt seg til pressen i forkant av søndagens oppgjør er Solskjærs nye gullgutt, Scott McTominay. Han leverer en hyllest til sin forrige manager.

- José var fantastisk for meg. Selv om han ga meg en ordentlig alvorsprat da jeg først kom inn på førstelaget, sier unggutten til The Times og forklarer:

- Jeg kranglet med en av spillerne på førstelaget på en trening da han sa til meg: «Gutt, når du kommer deg inn på førstelaget, så må du bli likt av de andre spillerne. Du er ikke en superstjerne».

Det fikk McTominay til å tenke: «Har jeg nettopp ødelagt alt for meg selv?»

- Jeg håpet at han skjønte at jeg ikke gikk rundt og trodde jeg var en stjerne. Han ville sannsynligvis bare se hva jeg var laget av - hvilken type person han hadde med å gjøre, resonnerer McTominay.

UNITED-STJERNE: Paul Pogba fikk se video av sin egen finte av Dagbladets reporter. Franskmannen likte åpenbart det han så - og ba like gjerne om å få klippet tilsendt. Vis mer

Har fortsatt kontakt

Det var nettopp José Mourinho som valgte å satse ordentlig på midtbanespilleren i Manchester United, og på slutten av forrige sesong ble han hedret som lagets beste spiller av den portugisiske manageren.

- Han sender meg fortsatt meldinger, og vi har et bra forhold. Jeg var trist da han dro, men fotballen går videre. Han er en fantastisk manager, men vi har en annen fantastisk manager i Ole, sier McTominay.

SLAKTES: Champions League-eventyret til Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er over etter 4-0-tap sammenlagt mot Barcelona i kvartfinalen. Nå slaktes United-spillerne på børsen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Mottok skryt fra Solskjær

I starten av Solskjærs opphold i Manchester viet han mye tillit til midtbanetrioen Herrera, Pogba og Matic. Etter hvert har McTominay spilt seg inn i startelleveren, og har gjort sakene veldig bra de siste kampene.

Den oppadgående formkurven resulterte i at Solskjær valgte å trekke ham fram etter det første oppgjøret mot Barcelona.

- Det var en fantastisk kamp for Scott McTominay. Han utvikler seg for hver kamp. Han er en fantastisk atlet, og kan løpe dagen lang. Han vinner dueller og er kvikk i beina. Han var rolig og tok ned ballen noen ganger.

- Han møter opp til trening hver dag med en fantastisk innstilling, og det er måten man utvikler seg på, skrøt Solskjær.