Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Solskjær advarer King og avslører ukjent hendelse: - Smelte ned Gary Neville

Molde-manageren: - Bournemouth passer bra. 

MOLDE-BOSS: Ole Gunnar Solskjær mener Joshua King bør tenke seg om før han eventuelt forlater Bournemouth. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
MOLDE-BOSS: Ole Gunnar Solskjær mener Joshua King bør tenke seg om før han eventuelt forlater Bournemouth. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske Bournemouth-spissen Joshua King (25) er på ønskelista til Tottenham. Det skrev avisa Daily Mirror i går.

Interessen kommer etter en fantastisk sesong med 15 scoringer i Premier League. I 1996/1997 scoret nåværende Molde-trener Ole Gunnar Solskjær 18 mål for Manchester United. King er tre mål unna den norske rekorden, og Solskjær er imponert over det 25-åringen har fått til.

Likevel advarer han mot å bytte til en toppklubb:

HØYT OPPE: Joshua King (t.h.) leverer varene for Bournemouth. Foto: NTB Scanpix
HØYT OPPE: Joshua King (t.h.) leverer varene for Bournemouth. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Akkurat nå passer det bra for ham å være fast i Bournemouth. Der spiller han alle kampene, og kan senke skuldrene uten å prestere på topp hver eneste kamp. Det er noe annet å være én av fire klassespisser som roterer på plassene i en større klubb, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Kiropraktor

Da han trente reservene til Manchester United, var King en del av laget. Men han var mye skadet, noe han har fått dreis på de siste åra. Til Dagbladet har King forklart dette med at han spiller mange kamper og ser en kiropraktor to ganger i måneden.

Kings eksplosive egenskaper og fysikk har tatt ham dit han er i dag. Daily Mirror anslår at han har en verdi på rundt 15 millioner pund, eller rundt 166 millioner norske kroner. Blir han solgt for dette, vil det gjøre ham til historiens dyreste norske fotballspiller.

Solskjær husker sitt første møte med King i United:

- Da han kom inn i A-laget til United, var det mange som sperret øynene opp, forteller han til Romsdals Budstikke.

- Jeg husker han gikk rett i duell og smelte ned Gary Neville på bakerste stolpe. Fysikken har alltid vært spesiell.

Neville er ingen hvem som helst. Han spilte i United fra 1992 til 2011 og har 85 landskamper for England. King forlot United i 2012. Skikkelig fart på karrieren har han først fått i Bournemouth.

Fram til 2020

Kontrakten varer fram til 2020. Det som gjør ham så spesiell, er at han har scoret 15 mål for en middelhavsfarer som Bournemouth, nummer ti-laget i Premier League. Like mange mål har Eden Hazard for Chelsea.

Romelu Lukaku er toppscorer i Premier League med 24 mål.

King sier selv at mange ikke trodde på ham da han sa at målet var 15 scoringer denne sesongen. Og flere kan det bli: Bournemouth avslutter serien mot Stoke (h), Burnley (h) og Leicester (b).

Les også: Dagbladet kårer Norges 50 beste fotballspillere

GODE VENNER: Gary Neville (t.v.) og Ole Gunnar Solskjær var lagkamerater i mange år. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Gary Neville (t.v.) og Ole Gunnar Solskjær var lagkamerater i mange år. Foto: NTB Scanpix Vis mer