FØRSTE BOM: Bruno Fernandes bommet på sitt første straffespark for United, og Dagbladets eksperter Morten P og Thomas Holm mener det er en svak straffe. Vis mer

Newcastle - Manchester United 1-4:

Solskjær advarer konkurrentene

Tidlig baklengs, Maguire-scoring, straffebom og tre sene mål var noen av ingrediensene da United snudde kampen og vant 4-1 mot Newcastle. Etter kampen advarte Ole Gunnar Solskjær konkurrentene.

Publisert
Sist oppdatert
  • Newcastle - Manchester United 1-4 (1-1). Se Dagbladets fotballsending i videovinduet under.

Ole Gunnar Solskjær var før kampen mot Newcastle klar på at han ønsket en respons fra sine spillere etter 6-1-tapet mot Tottenham i forrige runde, og overrasket med laguttaket da han gjorde hele fem endringer.

Men kristiansunderen fikk nok ikke den umiddelbare responsen han ønsket.

Newcastle tok ledelsen etter bare to minutter, før Harry Maguire utliknet før pause. United presset Newcastle, men da Bruno Fernandes bommet på straffespark så det ut til å gå mot poengdeling.

Og det så lenge stygt ut for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, men så satte de røde inn turboen og scoret tre mål fra det 86. minuttet og ut.

- Dette er en viktig seier. Nå demper all støyen seg, sier Dagbladets Morten Pedersen om presset på Solskjær.

Han mener det hadde vært krav om avgang ved tap for United i dag. Kroppsspråket til Solskjær endret seg også naturligvis i takt med scoringene til de røde.

- Det ser ut som han var død istad, sier tidligere Molde og Vålerenga-spiller Thomas Holm om Solskjær i Dagbladets studiosending.

Panelet var særlig imponert over 2-1-scoringen til Bruno Fernandes.

- Oj, oj, oj. Det er en strålende scoring, sier Pedersen.

Men kroppspråket til United-spillerne fikk kritikk av Morten P:

HENGUHUER: Dagbladets kommentator Morten P er kritisk til kroppsspråket til Manchester United-spillerne. Vis mer

Etter kampen var det en smørblid Bruno Fernandes som møtte til intervju sendt på TV 2.

- Jeg synes resultatet er riktig for hva vi gjør og vi viser hva vi kan. I dag handlet det om å vinne og ikke prestasjonen, men i dag gjorde vi begge deler, skrøt portugiseren.

- Vi visste det var viktig for oss (å vinne red. anm.). Vi scorte fantastiske mål. Vi gjorde som på trening og vi er veldig fornøyde, fortsatte han.

Ole Gunnar Solskjær var minst like blid som Fernandes etter kampen. Nordmannen la vekt på hvor viktig denne kampen var for hans menn.

- Etter sist kamp var dette en stor kamp. Med 1-0 etter to minutter ble den enda større. Vi viste god styrke og taklet baklengsmålet godt og svarte bra, oppsummerte Solskjær etter kampen.

- Sesongen vår startet i dag, varslet Solskjær og advarte konkurrentene.

Seieren var bare Uniteds andre for sesongen.

- Jeg synes vi viste stor kampvilje og karakter ved å komme tilbake. Vi håndterte tilbakeslaget godt og ble ledet av en svært motivert kaptein, sa Solskjær etter kampen i et intervju vist på TV 2.

Marerittstart

Newcastle bladde opp et fint angrep etter bare to minutter og svenske Emil Krafth kom til innlegg fra sin høyrebackposisjon.

Innlegget traff Luke Shaw og venstrebacken styrte ballen i nettet bak David De Gea. En marerittstart for Manchester United, som ikke hadde marginene med seg i førsteomgangen.

Dagbladet-kommentator Morten Pedersen mente David de Gea burde hindret baklengsmål.

- Det er litt typisk for fotballlag som er i en slik situasjonen, de marginene, sier Pedersen i Dagbladets studiosending.

Etter 20 spilte minutter satt spillet for rødtrøyene og Bruno Fernandes skrudde ballen elegant opp i krysset bak Karl Darlow i Newcastle-målet.

Men Juan Mata hadde vært i offside og scoringen ble annullert av VAR. Skuffelsen skulle riktignok bli kortvarig. For kun få minutter etterpå raget utskjelte Harry Maguire høyest på et hjørnespark fra Fernandes.

Maguire har hatt en blytung sesongstart, men var nådeløs i lufta og stanget inn utlikningen for gjestene. Det kunne også blitt 2-1 før pause, men Marcus Rashfords avslutning ble reddet på strek av Newcastle-kaptein Jamal Lascelles.

Morten P reagerte på mangelen på feiring etter scoringen.

- Han klarer nesten ikke å juble. Det har jeg aldri sett før, kommenterte han.

Etter kampen fikk Maguire ros av Solskjær.

- Jeg synes han var eksepsjonell. Han scorte målet og ledet med eksempel. Jeg er veldig glad på hans vegne, sa Solskjær etter kampen.

Straffebom

Alt var åpent før andre omgang der Newcastle kom best i gang. Fem minutter ut i omgangen får Callum Wilson avslutte umarkert fra fem meter, men David De Gea var kattemykt nede med en feberredning og hindret scoring.

Like etterpå kunne United ta ledelsen. Marcus Rashford ble felt i boksen og etter en titt på VAR-skjermen dømte dommer Craig Pawson straffe.

Fra 11-metersmerket pleier Bruno Fernandes å være sikker som banken, men på St. James Park ble portugiseren stoppet av Karl Darlow som hadde en god dag på jobb for de svart og hvit stripede.

Ifølge Opta var det Fernandes sin første bom på det som var hans ellevte straffespark for United etter at han signerte for klubben i januar.

Tidligere Molde-spiller Thomas Holm som spilte under Solskjær i romsdalsklubben var i Dagbladets studio lørdag kveld. Der slaktet han fellingen av Rashford som førte til straffe.

- Klønete forsvar, var den kontante reaksjonen til Holm.

- Det er et dårlig straffespark, fulgte Morten Pedersen opp.

Med bare fem minutter igjen av kampen skulle Fernandes få revansj for straffemissen. Portugiseren tok med seg ballen nesten helt ned til dødlinja og på vakkert vis skrudde han ballen knallhardt opp i motstatt kryss.

På overtiden pyntet Aaron Wan-Bissaka og Marcus Rashford på resulatet med hver sin scoring.

Dermed kunne Solskjær og United-spillerne juble for sesongens andre seier.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer