Mike Phelan om grunnen til Ole Gunnar Solskjærs suksess

Solskjær-assistent: Dette er grunnen til suksessen

Ole Gunnar Solskjærs assistent i Manchester United, Mike Phelan, mener han vet hvorfor nordmannen har lyktes i storklubben.

SOLSKJÆR-EFFEKTEN: Mike Phelan, Solskjærs assistenttrener i Manchester United, mener han vet hvorfor ting er snudd på hodet i Manchester United etter at Solskjær fikk jobben. Foto: FRANCK FIFE / AFP
SOLSKJÆR-EFFEKTEN: Mike Phelan, Solskjærs assistenttrener i Manchester United, mener han vet hvorfor ting er snudd på hodet i Manchester United etter at Solskjær fikk jobben. Foto: FRANCK FIFE / AFPVis mer
  • Manchester United - Barcelona onsdag klokka 21.00 på TV 2 Sport 1

- Ole har gjort en fantastisk jobb med å hjelpe ham gjennom enkelte perioder, og det har han omfavnet. Han vokser hele tiden, sier Mike Phelan i et intervju med The Independent.

Det er snakk om Paul Pogba (26).

Franskmannen gikk i sin tid til Manchester United som verdens dyreste fotballspiller. Men under Mourinho var han aldri den midtbanegiganten som det var forventet at han skulle være.

Under Solskjær, derimot, har det snudd. Paul Pogba er kanskje Manchester Uniteds aller viktigste spiller. Og grunnen til at det er blitt slik, er Ole Gunnar Solskjær.

NØKKELSPILLER: Paul Pogba. Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
NØKKELSPILLER: Paul Pogba. Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK Vis mer

Solskjær-effekten

Phelan påpeker først og fremst hvordan Solskjærs tilstedeværelse har endret hele stemningen i storklubben.

- Det skjedde med en gang, sier Phelan, som mener Solskjær kom som et friskt pust inn på Uniteds treningsfelt.

Starten var rett og slett prikkfri, og Solskjærs første tap kom mot Paris-Saint Germain i Champions League. I returoppgjøret ble det snudd til seier og avansement, det er grunnen til at de onsdag tar imot Barcelona på Old Trafford.

ASSISTENT: Mike Phelan. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
ASSISTENT: Mike Phelan. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Paul Pogba blir en av nøkkelspillerne. Han er en av dem som har respondert best på Solskjærs filosofi, mener Phelan.

- Jeg tror mange av spillerne ble litt tilbakeholdne og forsiktige (under José Mourinho, red.anm.). Det var en periode der alle fulgte med Paul Pogba og hva han leverte, og han var ikke alltid på sitt beste.

FÅR KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær og spillerne hans får hard medfart i onsdagens aviser etter tapet mot Wolverhampton. Reporter: Christian Monge / Dagbladet. Vis mer

Usikker på framtida

Phelan forteller at klubben nå prøver å bygge spillet rundt nettopp Pogba.

- Han er ikke ferdig, selv om alle ser på ham og vet at han allerede er en VM-vinner. Men jeg tror vi har mye mer i vente, og det er det som er spennende med United. Det er spillere som ikke har oppnådd det de skal, og vi prøver å sørge for at de skal få til det, sier Phelan.

Phelan - i sin tid klubblegende Sir Alex Fergusons betrodde høyre hånd - gjorde comeback for de røde djevlene da Solskjær ble satt inn som midlertidig manager. Seinere ble sistnevntes jobb gjort permanent. Phelan har fortsatt ikke bestemt seg for om han blir med videre.

Slik Dagbladet skrev i helga, skal det være fordi han har enkelte bekymringer tilknyttet jobben. Det hevdes at Phelan trenger forsikringer fra klubben om hvordan A-laget skal driftes på trenernivå. Han skal ha tanker knyttet til støtteapparatet og rekrutteringssystemet som ble innført siden han sist var i klubben i 2013.

Solskjær har uttalt at han ønsker Phelan så vel som Michael Carrick og Kieran McKenna med videre. Men først og fremst Phelan, som han mener er en nøkkelperson.