- Solskjær åttende beste importspiss gjennom tidene

Sjekk The Suns topp ti.

(Dagbladet.no): Den engelske tabloidavisa The Sun har kåret det de mener er de ti beste utenlanske spissene som noensinne har spilt i den engelske toppserien.

Slike lister følger det alltid het debattalarm med, og kåringen av Thierry Henry som tidenes beste utenlandske spiss er, om ikke kontroversiell, mulig å debattere.

Avisa begrunner valget med at han er den utlendingen som har scoret flest mål i Premier League, og at han var en av de viktigste spillerne bak Arsenals suksess på 2000-tallet.

Nummer to er legendariske Eric Cantona, som ifølge The Sun ble slått på målfoto av Henry.

Sett med norske og nordiske øyne er det verdt å merke seg åttendeplassen. Ole Gunnar Solskjær tar en imponerende plass blant topp ti, og The Sun begrunner det på følgende måte:

«The baby-faced assassin» vil alltid ha en spesiell plass i hjerte til Manchester United-fansen. Nordmannen fikk et rykte som superreserve, og målteften hans i England var suveren. Dessverre tvang en kneskade ham til å legge opp forrige sesong.

Her er The Suns topp ti-liste over utenlandske spisser i Premier League:

1. Thierry Henry

BLIR IKKE GLEMT: Ole Gunnar Solskjær får en plass på The Suns celebre liste over de ti beste utenlandske spissene i Premier League noensinne. Foto: Scanpix
BLIR IKKE GLEMT: Ole Gunnar Solskjær får en plass på The Suns celebre liste over de ti beste utenlandske spissene i Premier League noensinne. Foto: Scanpix Vis mer

2. Eric Cantona

3. Ruud Van Nistelrooy

4. Dennis Bergkamp

5. Gianfranco Zola

6. Fernando Torres

7. Jürgen Klinsmann

8. Ole Gunnar Solskjær

9. Didier Drogba

- Solskjær åttende beste importspiss gjennom tidene

10. Jimmy Floyd Hasselbaink.